AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2018

​Lehkosuo kärkipelin voitosta: Alku hermostunutta, pelaajille kehut paineensiedosta

​Lehkosuo kärkipelin voitosta: Alku hermostunutta, pelaajille kehut paineensiedosta

Mika Lehkosuon valmentama HJK on todella lähellä mestaruuden varmistamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Mika Lehkosuo on mielissään HJK:n pitkästä nollapeliputkesta.

HJK kaatoi perjantaina RoPS:n selvin 3-0-lukemin Veikkausliigan kärkikamppailussa siitäkin huolimatta, että RoPS oli ennen tuota peliä käytännössä joukkueen ainoa mahdollinen haastaja mestaruustaistossa.

Nyt HJK:n 29:s mestaruus alkaa näyttää varmalta, kun ero rovaniemeläisiin on 12 pistettä. HJK:lla on jäljellä viisi ja RoPSilla neljä ottelua.

- Oli tietysti iso peli meille. Oltiin selkeitä ennakkosuosikkeja ennen, ja jätkät kyllä kantoivat hyvin sen paineen tästä pelistä. Emme olleet mitenkään parhaimmillamme, tuli liikaa virheitä meidän pallollisessa pelaamisessa erinäisistä syistä, Lehkosuo sanoi jatkaen:

- Mutta tarpeeksi paljon tuli onnistumisia sitten myöskin. Alku oli vähän hermostuneisuutta. Tuntui, että oli vähän käynnistymisvaikeuksia. Mutta pikkuhiljaa päästiin peliin kiinni paremmin.

HJK:n maali pysyi puhtaana jo kuudetta kertaa peräkkäin, mikä lämmitti päävalmentajaa.

- Se me ollaan saatu aika hyvään kuosiin. Vähissä ovat olleet viime peleissä vastustajan sellaiset tosi hyvät maalipaikat, ja ne mitä on tullut ollaan pystytty hyvin estämään. Ja muuten puolustetaan tällä hetkellä koko yhdellätoista todella hyvällä työmoraalilla ja tarpeeksi fiksusti, vaikka aina sielläkin löytyy parannettavaa.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia