AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2018

Koskela: "3-0 tuntuu hiukan kovalta"

Koskela: "3-0 tuntuu hiukan kovalta"

Toni Koskelan valmentama RoPS hävisi perjantaina HJK:lle Veikkausliigan kärkikamppailussa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK varmisteli mestaruuttaan perjantaina kaatamalla RoPSin kotikentällään 3-0. Nyt joukkueiden välinen piste-ero on 12 pistettä, kun Klubilla on peli vähemmän pelattuna.

Jotta mestaruutta juhlittaisiin kauden päätteeksi jossain muualla kuin Töölössä, tulisi HJK:n hävitä loput viisi otteluaan vähintään kahdella maalilla ja RoPS:n puolestaan voittaa jäljellä olevat neljä otteluaan vähintään samoin luvuin.

RoPS taistelee mitaleista ja siinä taistossa ovat edelleen mukana FC Honka sekä Kuopion Palloseura - onnistuessaan myöskin Tampereen Ilves. Veikkausliigan päätös tulee olemaan äärimmäisen jännittävä.

RoPS:n lähtökohdat HJK:n kohtaamiseen olivat hankalat. Lassi Lappalaisen lisäksi myös Agnaldo Moraes ja Taye Taiwo joutuivat jäämään aivan viime hetkillä pois pelaavasta kokoonpanosta.

- Asiat menivät pelin alla aikalailla uusiksi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi.

- Siihen nähden pelasimme ihan OK. Vaikka HJK voittaa mestaruuden ansaitusti ja ylivoimaisesti, kenttätapahtumia ajatellen lopputulos 3-0 tuntuu hiukan kovalta.

Selvistä numeroista huolimatta ottelu ei ollut pelkkää HJK:n vyörytystä. Kaukolaukauksia lukuun ottamatta maalipaikkojen rakentelu oli hankalaa isännillekin.

- Samaan aikaan mekin pääsimme riistoihin ja saimme toimitettua palloa HJK:n linjan eteen. Olimme useasti sellaisissa hetkissä, joista pitäisi pystyä luomaan maalitilanne, Koskela kertaili.

- Niistä tilanteista meidän olisi täytynyt saada enemmän aikaiseksi ja saattaa HJK vaikeuksiin. Emme kuitenkaan onnistuneet niissä hetkissä, ja sen takia emme saaneet maalipaikkojakaan.

Loppunumerot 3-0 olivat enää kosmetiikkaa. Jems Geffrard joutui rikkomaan alimpana miehenä Eetu Vertaista toisella jaksolla. Erotuomari Atte Jussila näytti vapaapotkua sekä Geffrardille punaista korttia. Vertaisen vapaapotku oli upea ja siirsi Klubin 3-0-johtoon.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Koskela seisoi pelaajiensa rinnalla. Lähtökohdat olivat hankalat, ja tällä kertaa HJK oli parempi.

- Kaikki oli pelissä. Kentälle jätettiin kaikki mikä vain löytyi, Koskela kiitteli.

- Tänään se ei vain riittänyt. Kun huomioi aivan pelin alla tulleet muutokset, on ymmärrettävää, ettei ylletty aivan täydelliseen.


RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia