AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2018

​Ilves edelleen mukana mitalikamppailussa - "Onneksi kestimme"

​Ilves edelleen mukana mitalikamppailussa - "Onneksi kestimme"

Jarkko Wissin valmentama Ilves kukisti niukasti FC Interin lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves otti lauantaina niukan 1-0-voiton FC Interistä. Sen myötä joukkue taistelee yhä tiukasti mitalisijoista.

Kissapaitojen päävalmentaja Jarkko Wiss peräsi suojateiltaan rohkeampaa pelitapaa. Interin aiempien otteluiden opiskelu meinasi unohtua pelin tiimellyksessä.

– Oli vaikeat olosuhteet pelata. Koetimme silti olla kärsivällisiä, emmekä lähteneet pelkästään potkimaan pitkää ja jahtaamaan kakkospalloja. Olimme kärsivällisiä pelinrakentelussa ja saimme palloa hyville alueille. Juoksutimme Interin kahta ylintä pelaajaa ja vähän laitojakin, Wiss kertasi.

– Sitten oli ongelma, että emme uskaltaneet pysyä niissä seuraavissa väleissä ja kääntyä sieltä ylöspäin. Pallon voitetuamme käännyimme aina alaspäin ja palautimme pallon mieluummin puolesta kentästä (maalivahti Mika) Hilanderille, vaikka olimme nähneet eilen videolta, miten TPS teki. Se sopii Interille, että he pääsevät puolustamaan eteenpäin.

Lopulta palkinto heltisi Eero Tammisen vapaapotkuosuman turvin. Kolme pistettä tulevat tamperelaisille tarpeeseen.

– Toisella jaksolla olimme rohkeampia, käännyimme väleissä, voitimme palloja ja menimme eteenpäin. Pääsimme hyökkäämään vähän epäorganisoidumpaa puolustusta vastaan. Olisi ollut paikat matsin tappamiseen. Lopussa Inter tuli vahvasti. Se oli pienestä kiinni, mutta onneksi kestimme. Olemme delleen vahvasti mukana kilpailussa, Wiss loi henkeä.

Voiton myötä Ilves jatkaa Veikkausliigassa viidentenä. Se on kuitenkin tasapisteissä sarjanelosen KuPS:n kanssa ja vain kaksi pistettä pronssisijalla olevaa FC Honkaa perässä. Ilves on pelannut molempia pelin vähemmän.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia