AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 18.9.2018

​Valmentaja kiitteli TPS:n työmoraalia - "Saatiin päälle vähän onnekas maali"

​Valmentaja kiitteli TPS:n työmoraalia - "Saatiin päälle vähän onnekas maali"

Mika Laurikaisen TPS repi maanantaina eron sarjajumbo PS Kemiin entistä suuremmaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS vei Turun herruuden nimiinsä kukistamalla kauden viimeisessä paikallispelissä FC Interin 1-0.

TPS nousi voittonsa myötä 25 pisteeseen ja venytti samalla kaulan yhä tukevammin sarjan tyveen juuttuneeseen PS Kemiin seitsemään pisteeseen. IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa SJK:ta vastaan ja on edelleen pisteen TPS:n edellä. SJK ajautui taas takaisin häntäpään taisteluihin mukaan ja se on kaksi pistettä TPS:n edellä.

TPS:n voittomaali syntyi FC Interin puolustuksen avustamana. Niklas Blomqvist lähetti korkean pallon kohti Interin boksia, ja toppari Daniel Kamy yritti puskea pomppivan pallon maalivahti Jere Koposelle, mutta Mika Ääritalo oivalsi loistavasti tilanteen. Hän juoksi väliin, kiersi vaivattommasti Koposen ja saatteli pallon tyhjään Inter-maaliin.

- Ensimmäinen puoliaika oli erittäin tasainen, eikä siinä ollut kauheasti paikkoja kummallakaan. Toisella puolijalla FC Inter oli vähän enemmän pallossa kiinni. Tämän kauden kuva on ollut tämä, todella tasaisia pelejä, mutta olen olen erittäin ylpeä siitä, että pystyimme kääntämään kaksi peleistä voitoiksi, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painotti maanantaina pelatun ottelun jälkeen.

- Meille on tullut hyvin vähän nollapelejä, mutta nyt onnistuttiin myös siinä. Boksissa puolustaminen on ollut koko kauden ongelmamme. Koko joukkueen työmoraali oli loistava ja saatiin päälle vähän onnekas maali. Muistan kuitenkin ne useat maalit tältä kaudelta, kun vastustajalla on ollut onnea, joten ei tämä nyt oikeusmurhakaan ollut.

TPS oli tällä kaudella vaikea vastus Interille. Palloseura vei derbyt edukseen pistein 7-1.

- Olen tietysti erittäin tyytyväinen, että tänään päädyttiin tähän. Meille tuli erittäin hyvä saldo paikallisvastustajasta tällä kaudella. Viimeksi kun pelattiin vastakkain kaudella 2014, turpaan tuli välillä ihan reilusti. Parannus on silmiinpistävä, Laurikainen kertasi.


IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia