AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 18.9.2018

​RoPS:ssa uskotaan HJK:n horjuttamiseen: "Meillä on aina hyvät mahdollisuudet voittaa"

​RoPS:ssa uskotaan HJK:n horjuttamiseen: "Meillä on aina hyvät mahdollisuudet voittaa"

Juuso Hämäläinen uskoo RoPS:lla olevan mahdollisuudet HJK:n kukistamiseen perjantain huippupelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja RoPS iskevät perjantaina yhteen Veikkausliigan kärkikamppailussa.

Sarjaa johtava HJK johtaa takana majailevaa RoPS:aa yhdeksällä pisteellä. Klubi on pelannut rovaniemeläisiä pelin vähemmän.

Kauden kaksi aiempaa kohtaamista joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia. Avauspelin HJK vei Rovaniemellä 2-1 ja viimeksi Töölössä päädyttiin 2-2-tasapeliin.

RoPS:ssa on vankka usko siihen, että sarjakärki on mahdollista kaataa perjantain vieraspelissä.

- Kiva pelata näitä pelejä, kun on merkitystä. Vedetään nyt parit hyvät treenit alle ja lähdetään pelaamaan taktiikan mukaan. Meille on ihan sama, ketä tulee vastaan. Meillä on aina hyvät mahdollisuudet voittaa, kun laitetaan vain parastamme ja pidetään palloa paremmin kuin KuPS-pelissä, RoPS:n toppari Juuso Hämäläinen sanoi.

- Tehdään paikoista häkit ja yritetään pitää nolla omissa. Ihan perus eväät, hän jatkoi.

RoPS tasasi maanantaina pisteet mitalia kauden päätteeksi janoavan KuPS:n kanssa Rovaniemen Keskuskentällä lukemin 1-1. Peli ei ollut Hämäläisen mielestä napapiiriläisten parhaita esityksiä - ainakaan avausjakso.

- Totta kai halusimme voittaa sen ja ennen peliä ajattelimme niin. Mutta kun katsoo miten se peli meni, emme olleet yhtään valmiita ensimmäisellä puoliajalla. Totta kai tulee niitä huonoja pelejä, ettei onnistu, mutta sitä ei voi antaa anteeksi, ettei ensimmäisellä puoliajalla ollut sitä taistelutahtoa mitä sitten näytimme toisella puoliajalla ja olemme yleisesti näyttäneet tällä kaudella.

Oli RoPS:n onni, ettei KuPS saanut iskettyä johtomaalia jo avausjaksolla savolaisseuran viedessä peliä.

RoPS:n tämän kauden menestys on saattanut lyödä monet ällikällä. Joukkue on sarjakolmosta FC Honkaa kuusi pistettä karussa ja yhä mukana mestaruustaistelussa. Koko kauden kestänyt vire ei kuitenkaan ole yllättänyt Hämäläistä.

- Aika paljon olemme vetäneet peli kerrallaan heti alusta saakka ja menneet sillä eteenpäin. Kyllä meillä ihan tavoitteena oli olla mukana mitalitaistelussa. Se oli tavoite, kun puhuttiin joukkueen kanssa pistekeskiarvosta ja muusta ennen kauden alkua, Hämäläinen kertoi.

Hämäläinen ja RoPS:n puolustus ovat loistaneet kauden aikana. Joukkue on pitänyt jo 16 nollapeliä 28 ottelussa.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla perjantaina 21.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia