FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.38 // 17.9.2018

Konsta Rasimus pelaa huippukautta - ”Toivottavasti voin sanoa samaa kuuden pelin päästä”

Konsta Rasimus pelaa huippukautta - ”Toivottavasti voin sanoa samaa kuuden pelin päästä”

Kuva: Juha Tamminen

Lähtökohtaisesti FC Hongan sijoittuminen ylempään keskikastiin olisi Konsta Rasimuksen mukaan sarjanousijalle oikein hyvä suoritus. Tavoite on kuitenkin noussut, sillä tällä hetkellä joukkue pelaa mitaleista.

Konsta Rasimus paiski töitä täydet 90-minuuttia, kun FC Honka haki torstaina 1-0-vierasvoiton Ilveksestä.

- Siitä jäi todella hyvä fiilis. Peli oli tosi tiukka ja onnistuimme lopussa pitämään johdon, Rasimus kertaa.

- Meidän peli on mielestäni tällä hetkellä hyvällä mallilla. Se on koko kauden ajan pikku hiljaa kehittynyt, vaikka jo lähtötasomme oli ihan ok. Toki parannettavaa löytyy aina, mutta kokonaisuudessaan olemme hyvässä vaiheessa.

Taisto liigamitaleista käy erittäin kiivaana. HJK:lla on kasassa 59 pistettä, RoPS:lla 52 ja KuPS:lla sekä FC Hongalla 44. Ilves tulee seuraavana 40 ja VPS 38 pisteellä.

- Kyllä minä ehdottomasti seuraan paljonkin miten kaikilla muilla menee ja miltä pistetaulukko näyttää. Sarja on todella mielenkiintoinen. Vaikka ei muiden pelit tietysti omaan tekemiseen vaikuta.

Maanantain täydellä kierroksella espoolaiset isännöivät sarjapaikastaan taistelevaa PS Kemiä. Honka vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen keväällä 2-1, mutta heinäkuussa pisteet jaettiin 1-1-tuloksella Sauvosaaressa.

- Emme voi missään nimessä lähteä aliarvioimaan Kemiä. Pelasimme viimeksi tasan, vaikka toki se oli vieraspeli. Meidän pitää olla hyvin valmistautuneita. Vieraspelit ovat vaikeita matkustamisineen, mutta suurin syy tasapeliin oli omassa pelaamisessamme. Emme saaneet hyökkäyspeliä käyntiin toivotunlaisesti.

Honka kolkuttelee siis aivan kärjen kannoilla. Joukkue kohtaa kemiläisten jälkeen vielä KuPS:n, HJK:n, SJK:n, FC Interin ja VPS:n.

- Voimme olla kokonaisuudessaan tyytyväisiä muuhunkin kuin mitaliin, kun ottaa huomioon, että olemme nousijajoukkue. Mutta nyt kun siihen on mahdollisuus, niin tietysti se harmittaisi menettää.

- Tämä on ollut minulle mainio vuosi. Ennen kaikkea on ollut kiva päästä koko ajan pelaamaan ja sen päälle on tullut vielä hyviä tuloksia. Olen todella tyytyväinen tähän mennessä. Toivottavasti voin sanoa samaa kuuden pelin päästä, Rasimus heittää.


FC Honka-PS Kemi Tapiolan urheilupuistossa maanantaina 17.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia