vko.38 // 17.9.2018

Ilves haki pisteet Vaasasta (VPS-Ilves 1-2)

Ilves paranteli asemiaan Veikkausliigan mitalitaistossa voittamalla VPS:n vieraissa 2-1.

Ilves aloitti ottelun todella kovalla prässillä. Ilves onnistuikin ensimmäisen 20 minuutin aikana kahdesti maalinteossa. Ensin 11. minuutilla Issa Thiaw latasi volleysta pallon verkkoon erikoistilanteen jälkeen. Toinenkin osuma tuli erikoistilanteen jälkitilanteesta 18. peliminuutilla, tällä kertaa tekijänä oli Lauri Ala-Myllymäki.

Maalien jälkeen VPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja saikin luotua enemmän painetta Ilveksen päätyyn. Puolen tunnin kohdalla VPS sai rankkarin ja Sebastian Strandvall ampui pallon vuorenvarmasti vieraiden verkkoon.

Vielä jakson lopussa Ilveksellä oli vielä pari maalipaikkaa, mutta VPS-maalilla Samu Volotinen venyi hyviin torjuntoihin. Enempää osumia ei siis puoliajalla nähty.

Toisella jaksolla Ilves hieman tiputti prässiään ja VPS saikin paremmin luotua painetta keltapaitojen päätyyn. Toki samalla VPS joutui avaamaan hieman omaa pakettiaan ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä.

Ilveksen paikat tulivat lähinnä laukauksilla boksin tuntumasta tai 16. rajan takaa. Parhaat tontit avautuivat Eero Tammiselle, Iiro Järviselle ja Ilari Mettälälle.

VPS puolestaan loi myös paikkoja ja kertaalleen oli jo tyhjä maalikin edessä. Ibrahima Gueye ei kuitenkaan onnistunut vaikeasta asennosta suuntaamaan palloa takatolpan tuntumassa kohti maalia. Myös Timi Lahdella, Samu Alangolla ja Strandvallilla oli omat paikkansa jakson aikana. Maaleja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue onnistunut tekemään ja näin pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 1-2.

PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 22.9. kello 16.00 ja Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 22.9 kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.