AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 17.9.2018

"Erinomainen esitys ja tyytyväinen saan olla" - Wiss iloitsi Ilves-voitosta

"Erinomainen esitys ja tyytyväinen saan olla" - Wiss iloitsi Ilves-voitosta

"Jallulla" oli aihetta tyytyväisyyteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves katkaisi pitkän tasapeliputken VPS:aa vastaan hakemalla maanantaina 2-1-voiton Elisa Stadionilta.

Päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen siihen, että aiemmista VPS-otteluista tuttu kaava ei toistunut. Ilves oli hereillä ensiminuuteista lähtien. VPS ei päässyt johtoasemaan, vaan päinvastoin.

– Olihan tässä vaihtelua aiempiin kohtaamisiin. Lähdimme hyvin heti alusta asti liikkeelle. Kuten olimme kopissa puhuneet, niin nyt ei ollut mitään käynnistymisvaikeuksia. Olimme välittömästi pelin päällä ja hallitsimme tilanteita. Pari maalia olivat siitä hyvä palkinto, Wiss kertoo.

– Toisella jaksolla Vepsu sai enemmän otetta pelistä, mutta ei meillä mitään hätää ollut. Uskalsimme pitää palloa ja luottaa pitkien hyökkäysten rakenteluun. Erinomainen esitys ja tyytyväinen saan olla.

Ilves on usein hyödyntänyt taktiikassaan matalaa blokkia, mutta tänään peli-ilme oli hyvin hyökkäysorientoitunut.

– Pystymme muuntautumaan eri peleihin erilaisia vastustajia vastaan. Tänään prässimme ja pelisuunnitelmamme toimi hyvin ja ehkä myös hieman yllätimme vastustajan. Nyt täytyy kuitenkin kääntää katseet jo nopeasti seuraavaan peliin, emmekä voi pysähtyä hyvänolon tunteeseen, Wiss muistuttaa ja viittaa ensi lauantaina alkavaan kolmen kotiottelun ryppääseen.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 22.9 kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia