FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.37 // 11.9.2018

​Joni Kauko nousi taas parrasvaloihin

​Joni Kauko nousi taas parrasvaloihin

Pikkuhuuhkajissa kapteenin nauhaa kantanut Kauko ei ole kuulunut viime aikoina Huuhkajien miehistöön, mutta palasi nyt ryminällä suoraan avaukseen.

Huuhkajien keskikentällä täydet minuutit Unkaria vastaan pelannut Joni Kauko teki paluun maajoukkueeseen pitkän tauon jälkeen.

28-vuotiaan pelimiehen edellinen ottelu maajoukkueessa oli yli puolitoista vuotta sitten. Turkulainen nousi Markku Kanervan Nations Leaguen ryhmään täydennysmiehenä.

- Mahtava fiilis todellakin. Tulin hieman jälkijunassa, pääsin suoraan avaukseen, pelasin 90 minuuttia ja voitimme 1-0 upean yleisön edessä, Kauko hekumoi jälkikäteen Unkari-voittoa Palloliiton verkkosivuilla.

Maajoukkuekutsu oli seurausta Kaukon viime viikkojen vahvoista otteista Tanskan liigassa. 28-vuotias keskikenttäpelaaja on Esbjergissä suorastaan dominantti, jonka paitaan hän siirtyi kesällä. Kauko on tehnyt kahdeksassa liigaottelussa kolme maalia tai neljä hänen omien sanojensa mukaan, sillä yksi Kaukon selkeä osuma merkittiin omaksi maaliksi. Hän on saanut peliryhmityksessä hieman vapaamman roolin kuin edellisessä seurassaan Randersissa.

- Kesällä puntaroin tulevaisuuttani monta kertaa itsekseni ja perheeni kanssa. Jotain erilaista kaipasin. Kävi vähän tuurikin, kun Esbjerg astui kuvioon. He tarjosivat minulle pikkaisen eri pelipaikkaa, jota olen tottunut pelaamaan. Olen saanut siinä nyt vähän tehojakin, Kauko iloitsee.

Kauko ja Huuhkajat ovat tositoimissa taas tiistai-iltana, kun Suomi kohtaa Viron Kaukon kotikaupungissa Turussa. Ottelu alkaa klo 21.45.

Lähde: SPL
Lisää uutisia