FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.37 // 10.9.2018

​KuPS jatkosopimukseen monivuotisen pelaajansa kanssa

​KuPS jatkosopimukseen monivuotisen pelaajansa kanssa

Saku Savolaisen ura jatkuu KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Saku Savolaisen kanssa.

KuPS ja seuran monivuotinen luottopelaaja Saku Savolainen, 22, ovat allekirjoittaneet uuden jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2020 loppuun saakka.

Savolainen on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 145 Veikkausliigan ottelua Kuopion Palloseuran riveissä tehden yhteensä 13 liigamaalia.

- Täältä kaikki alkoi ja on hienoa myös jatkaa Kuopiossa. Kuopion Palloseurasta on muodostunut minulle tärkeä, sillä olen viettänyt täällä koko ammattilaisurani. Olen lähtöisin Iisalmesta ja Kuopio sijaitsee niin lähellä, että tunnen sen jo kotikaupungikseni. On hienoa pelata täällä, Savolainen iloitsee.

Savolainen siirtyi vuonna 2012 iisalmelmelaisen PK-37:n riveistä Kuopion Palloseuran B-junioreihin ja nousi kuopiolaisseuran edustusjoukkueen riveihin hyvin nopealla tahdilla. Savolainen debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2013, jonka jälkeen hän on kuulunut jo viiden kauden ajan KuPS:n keskeisiin runkopelaajiin.

- Pitkään pohdin seuraavaa askelta urallani, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että Kuopion Palloseura on minulle paras mahdollinen vaihtoehto. Seura on kehittynyt paljon sinä aikana, kun olen ollut täällä ja olen pystynyt myös itse kehittymään pelaajana. Oli paras ratkaisu pysyä täällä, Savolainen toteaa.

Savolainen on onnistunut maalinteossa jo viidellä eri sarjakaudella. "Mölymäen Mülleriksi" nimetty Savolainen asettaa itselleen selvät tavoitteet seuraavalle kahdelle sarjakaudelle.

- Olen saanut pelata täällä lähes niin paljon, kuin olen vain itse pystynyt. Monta vuotta on mennyt nyt runkopelaajana, mutta nyt on aika ottaa viimeinen kehitysaskel avainpelaajien joukkoon. Pelaajaprofiilini on monikäyttöinen, mutta tarkoitus olisi myös löytää vakituinen pelipaikka. Kaikki on kuitenkin lopulta omasta tekemisestä kiinni.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla torstaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia