FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.37 // 10.9.2018

​Kuopion Palloseura muistaa vuoden 1958 Suomen mestarijoukkuetta

​Kuopion Palloseura muistaa vuoden 1958 Suomen mestarijoukkuetta

Kuva: Juha Tamminen

Kuopiolaisseura saavutti toisen Suomen mestaruutensa 60 vuotta sitten.

Torstaisen FC Lahti-ottelun yhteydessä muistetaan 60 vuoden takaista Suomen mestarijoukkuetta. Kuopion Palloseura saavutti kaudella 1958 seurahistoriansa toisen jalkapallomestaruuden jännittävien loppuratkaisujen jälkeen ja upeaa urotekoa muistellaan torstaina pienimuotoisella tavalla. Muutamia mestarijoukkueen pelaajia saapuu paikalle FC Lahti-ottelutapahtumaan.

KuPS pelasi tuona vuonna kymmenettä SM-sarjakauttaan valtakunnan pääsarjatasolla menestyen hyvin. KuPS ja Helsingin Palloseura päätyivät 18 sarjakierroksen jälkeen tasapisteisiin, joten mestaruus ratkaistiin uusintaottelulla joka pelattiin Helsingin olympiatadionilla marraskuun 1. päivänä. Hyökkääjä Antero Kostilainen laukoi jatkoajalla voittomaalin 1-0 ja keltamustat mestaruusjuhlat pääsivät alkamaan.

Mestarijoukkueen pelaajat: Antero Kostilainen, Matti Hiltunen, Keijo Voutilainen, Gunnar Boman, Keijo Hurri, Ilkka Heikkinen, Martti Hyvärinen, Kauko Hakkarainen, Paavo Korhonen, Sulo Holopainen, Timo Iivarinen, Pekka Tirkkonen, Sakari Kukkonen, Pentti Pirskanen, Kalle Hämäläinen, Väinö Heiskanen. Valmentaja: Martti Kosma.

1950-luku oli kuopiolaisseuralle hienoa menestyksen aikaa. Seura voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 1956, saavutti SM-hopeamitalit 1950 ja 1954 sekä SM-pronssimitalin 1953.

KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla torstaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia