AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 2.9.2018

​Ilves teki ihmetekonsa junnuvoimin: "Oli viisi A-junnua avauksessa"

​Ilves teki ihmetekonsa junnuvoimin: "Oli viisi A-junnua avauksessa"

Kuva: Juha Tamminen

Ilves teki uskomattoman nousun 0-2-tappioasemasta 6-3-voittoon sunnuntaina Maarianhaminassa.

Monessa liemessä keitetty Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei hätkähtänyt, vaikka ensimmäinen puoliaika ei ilonaiheita juurikaan tarjonnut.

– Ensimmäisellä jaksolla peli oli vielä aika tasaista. Ehkä saarelaiset olivat hieman niskan päällä, mutta oli meilläkin omat paikkamme. Puoliajalla puhuimme siitä, että pysytään positiivisina ja laitetaan kaikki peliin mitä löytyy, Wiss kertaa.

Sopiva rotaatio pelaajistossa ratkaisi edun Ilvekselle.

– Toisella jaksolla IFK selvästi väsähti. Se, että he vaihtoivat vain yhden pelaajan viime pelistä loukkaantumisen vuoksi, alkoi näkyä. Aloimme pelata suorempaa palloa kovalla kulutuksella olleita saarelaisia vastaan. Meillä oli enemmän vaihtuvuutta ja hyvät energiatilat.

– Saimme molemmat hyökkääjämme lähekkäin ja tuen kakkospalloille. Niiden kautta pääsimme jatkamaan hyökkäyksiä. Sitten pallo hieman pompahteli eduksemme ja olihan siellä toki hienojakin maaleja seassa.

– Meillä oli viisi A-junnua avauksessa. Sieltä löytyi näyttämisen halua ja ennakkoluulottomuutta. Mahtava esitys kokenutta ja rutinoitunutta Maarianhaminaa vastaan, Wiss kertoo.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla torstaina 13.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia