vko.34 // 25.8.2018

Ilveksen vahva vire jatkuu (Ilves-TPS 2-0)

Ilves kaatoi TPS:n lauantaina Tammelan stadionilla maalein 2-0 (1-0).

Ilves karkasi heti alussa johtoon, kun 5. minuutilla Lauri Ala-Myllymäki heilutti turkulaisten verkkoa. Sen jälkeen edettiin pitkään maaleitta, kunnes 71. minuutilla Issa Thiaw iski taululle 2-0.

Ottelu alkoi Ilveksen hienoisella painostuksella ja se tuottikin nopeasti tulosta. Viiden minuutin kohdalla Eero Tamminen keskitti vasemmalta laidalta pallon boxiin ja Lauri Ala-Myllymäki puski pallon taidokkaasti takanurkkaan ohi TPS:n maalivahti Jonathan Viscosin ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon.

Pian tämän jälkeen aukesi TPS:lle vaarallinen tilanne, kun Sami Rähmösen antama kulmapotku leijui ohi Johannes Luukkasen nyrkkien. Ilveksen onneksi paikalle ei löytynyt yhtään mustapaitaisia turkulaispelaajaa.

Seuraavien minuuttien ajan pallo pyörikin vaarallisesti Ilveksen alueella, mutta takaiskuilta kuitenkin vältyttiin. 14 minuutin kohdalla Diogo Tomas katkoi hyvin vasemmalla laidalla ja syötti pallon Ilari Mettälälle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti vihaisen vedon. Laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Mitä pidemmälle ottelussa mentiin, sitä enemmän ote siirtyi TPS:lle. Ilves puolusti kuitenkin hyvin ja pystyi pitämään vieraat poissa maalintekopaikoilta. Ilveksen saatua pallo haltuunsa, keskittyi se myös pitämään palloa hallussaan.

18 minuutin kohdalla nähtiin ensimmäinen varoitus, kun Tatu Miettunen rikkoi Mika Ääritaloa kortin arvoisesti. Hetki tästä ja korttitili tasoittui, kun Juho Montolalle näytettiin keltaista korttia.

Aivan puoliajan lopussa Ilves sai vapaapotkun vasemmalta puolen noin 30 metristä, mutta lisämaalia siitä ei saatu aikaiseksi.

Puoliajalla TPS suoritti yhden vaihdon, kun hiukan loukkaantunut Mika Ääritalo siirtyi sivuun ja Oskari Jakonen tuli hänen tilalleen.

Toisen puoliajan alussa avausmaalin tehnyt Lauri Ala-Myllymäki rikkoi ja hänellekin näytettiin keltaista korttia. Peli aaltoili mukavasti päästä päähän tunnetaso pelissä alkoi nousta. Issa Thiaw purki pallon omalta alueelta todellisella kanuunapotkulla ja Ilari Mettälä lähes pääsi hyödyntämään tilanteen, mutta TPS puolustus onnistui tämän estämään.

55. minuutin kohdalla TPS sai hyvästä paikkaa vaparin oikealta puolelta. Pallo leijuikin vaarallisesti boxiin, mutta myöskin ohi kaikkien pelaajien. 61. minuutin kohdalla TPS teki toisen vaihtonsa. Juho Montola tuli vaihtoon ja Albert Prosa hänen tilalleen. Myös Ilves teki samalla vaihdon ja rajusti töitä tehnyt kapteeni Lauri Ala-Myllymäki tuli vaihtoon ja Iiro Järvinen kentälle. Samassa kapteeninnauha siirtyi Tuure Siiralle. 71. minuutin kohdalla Iiro Järvinen syöttää pallon Issan Thiawille joka nostaa pallon hienosti maaliin ja Ilves 2-0 johtoon.

Vieraiden viimeinen vaihto nähtiin vartti ennen päätösvihellystä, kun Elias Aho vaihdettiin Riku Sjöroosin tilalle.

TPS hyökkäykset olivat vähissä ja oikeastaan vain kerran nähtiin vaarallinen tilanne Ilves-alueella. Oskari Jakosen mainio matala keskityspallo tuli aivan keskelle Ilves-aluetta, mutta Johannes Luukkanen venytti mainiosti itsensä palloon ja sulki pelivälineen syliinsä.

Viimeinen kymmenminuuttinen menikin Ilveksen hallitessa ottelua ja luodessa lukuisia vaarallisia tilanteita. Nuori Naatan Skyttä pääsi myös kentälle pelaamaan ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa. Hän korvasi yhden ottelun parhaimmistoon kuuluneen Eero Tammisen. Myös Niklas Jokelainen pääsi kentälle juostessaan Ilari Mettälän tilalle.

Ilves-IFK Mariehamn Tammelan stadionilla keskiviikkona 29.8. klo 18.30 ja TPS-PS Kemi Veritas Stadionilla perjantaina 31.8. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut