AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2018

​RoPS paineetta mestaruusjahdissa: "Kivempi pelata kuin Klubin asemassa"

​RoPS paineetta mestaruusjahdissa: "Kivempi pelata kuin Klubin asemassa"

Kuva: Juha Tamminen

HJK johtaa Veikkausliigaa ja RoPS hengittää takana niskaan pitäen hallitsevan mestarin jatkuvasti varpaillaan.

RoPS on hyvässä lennossa. Se haki pisteen Klubin kotiluolasta ja otti sen jälkeen kaksi voittoa.

- Aika hyvältä näyttää ja tuntuu tällä hetkellä. Treeneissäkin näkee, että on tosi hyvä fiilis jengissä. Peli on parantunut joka pelissä ja se on näkynyt viime aikoina tulostenkin valossa. Näyttää aika hyvältä, mutta ei se valmista vielä ole, parannettavaa on, toteaa RoPS:n Leo Väisänen.

HJK johtaa sarjaa 50 pisteellä. RoPS on kerännyt 45 pistettä. Kolmosena oleva KuPS on jäänyt rovaniemeläisistä kahdeksan pisteen päähän. Mestaruustaisto näyttäisi oteltavan Klubin ja RoPS:n kesken.

- Ei me hirveästi katsella sitä sarjataulukkoa. Aika paineettomassa tilassa me pelataan mestaruutta ajatellen. Kivempi tässä tilanteessa on pelata, kuin Klubin asemassa, jolla on kaikki paineet. Meillä peli näyttää aika hyvälle ja mennään treeni ja peli kerrallaan ja katsotaan sitten lopuksi mihin se riittää, Väisänen toteaa.

RoPS:n pakka oli vielä hajallaan pre-seasonilla ja Väisänen myöntää olleensa huolestunut kauden 2018 häämöttäessä edessä.

- Pre-seasonilla homma ei vielä näyttänyt hyvälle. Ei nyt aivan voi sanoa, että usko ollut lopussa, mutta oli vähän sellainen fiilis, että tästä voi tulla vaikea kausi. Pari vikaa harkkapeliä alkoi näyttämään, että tästä voikin tulla jotain ja sitten startattiin liiga viidellä voitolla, eikä meille tehty maaliakaan, Väisänen muistelee.

RoPS ei aivan tuota tahtia ole edennyt läpi kauden, mutta pelannut tasaisen varmasti tehden tasaisesti myös tulosta. Vastustajat ovat kehuneet, että Rovaniemellä on saatu pelaajamateriaalista kaikki irti.

- Kyllä se pitää paikkansa. Aika hyvin on löydetty vahvuudet ja pelattu niiden kautta. Kaksikko Lingman-Lappalainen oli kuumassa iskussa alkukaudella ja sitten kun vastustajat alkoivat scouttailemaan enemmän heitä, löydettiin muitakin vahvuuksia. Yhdessä vaiheessa, kun oli aika paljon loukkaantumisia, niin silloin oli tärkeää, että puolustus toimi. Se on toiminut koko kauden. Meille on tehty vain 17 maalia ja onhan se helpompaa voittaa pelejä, kun ei päästetä paljon maaleja, Väisänen toteaa.

FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 25.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia