AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2018

Ennakko: Ilves-TPS

Ennakko: Ilves-TPS

Tammelassa kohtaavat lauantaina perinteikkäät seurat, kun Ilves ja TPS iskevät yhteen viimeistä kertaa kaudella 2018.

Ennen tätä kautta Ilves ja Turun Palloseura kohtasivat toisensa virallisessa jalkapallo-ottelussa kahdeksan vuotta sitten. Suomen Cupin ottelu päättyi kesäkuussa 2010 Paraisten kentällä turkulaisten 2-1-voittoon. Kotijoukkueen osumista vastasivat Jonatan Johansson ja Babatunde Wusu. Ilveksen ainokaisen viimeisteli Janne Salli. Liigapelien osalta pitää mennä 22 vuotta taaksepäin aina vuoteen 1996 asti, jolloin TPS voitti 1-0 Ilves-ikoni Kimmo Kuulan omalla maalilla.

Paljon on ehtinyt vettä virrata Tammerkoskessa ja Aurajoessa. Pelaajat ja sarjatasot ovat vaihdelleet. Kuluvalla kaudella tupsukorvat ovat hankkineet uusia mieluisampia muistoja turkulaisten kustannuksella. Toukokuussa Marius Noubissi ja Issa Thiaw laukoivat Ilveksen 2-0-voittoon. Heinäkuussa oma maali ja Noubissin kaksi osumaa takasivat 3-1-voiton tamperelaisille. Kavennuksesta vastasi Onni Valakari, joka on sittemmin siirtynyt Norjaan Tromsø IL:n riveihin. TPS:n verkkoja ahkerasti heiluttanut Noubissi on Mika Laurikaisen miehistön onneksi puolestaan siirtynyt Belgiaan KFCO Beerschot Wilrijkiin.

Molemmat joukkueet ovat vastikään pelanneet runsasmaaliset ja voitokkaat ottelut. SJK koki Ilveksen käsittelyssä 2-3-kotitappion. Mustavalkoraitaiset TPS ja VPS päätyivät 4-1-numeroihin kolmen pisteen jäädessä Turkuun. Kaksi ottelua Ilvestä enemmän pelanneet tepsiläiset ovat 19 pisteellään sarjassa toiseksi viimeisenä. Jarkko Wissin suojatit ovat puolestaan saalistaneet 34 pistettä, jotka oikeuttavat seitsemänteen sijaan.

– TPS on kurinalainen joukkue, joka on pelannut monta hyvää peliä tällä kaudella. Tulokset eivät vain ole seuranneet mukana. Myös meidän kahdenvälisissä kohtaamisissa Tepsi on ollut pitkän ajan pelistä hallitsevampi osapuoli. Silti olemme saaneet napattua voitot molemmista. Ei haittaisi, vaikka sama kaava jatkuisi. Vastustajalle on kuitenkin siirtynyt uusia pelaajia, joten muutoksiin pitää reagoida, päävalmentaja Wiss kommentoi.

– Toivottavasti saamme omassa pelissämme pidettyä yllä sitä aktiivisuutta, mitä näimme Seinäjoella viime matsissa. Voi olla, että osa pelaajistamme palaa sairaslistalta. Muutaman kohdalla tilanne on kiikun kaakun. Yleisesti ottaen henki on hyvä ja kotivoittoa haetaan.

Varmoja poissaolijoita joukkueesta ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Tiemoko Fofana. Tuure Siira on korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa. Matias Ojala, Felipe Aspegren ja Iiro Järvinen lähenevät pikkuhiljaa pelikuntoa pienten vammojen jäljiltä.

TPS:n kokoonpanosta puuttuu Ilves-ottelusta keskikenttäpelaaja Niklas Blomqvist, joka sai korttitilinsä täyteen viime perjantaisessa VPS-ottelussa. Loukkantuneiden listoilla ovat edelleen Tomas Hradecky ja Juri Kinnunen.


Ilves - TPS Tammelan stadionilla lauantaina 25.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen ja TPS:n verkkosivut
Lisää uutisia