vko.34 // 20.8.2018

Ilves haki voiton Seinäjoelta (SJK-Ilves 2-3)

Ilves kohensi asemiaan keskikastissa kaatamalla maanantaina vieraissa SJK:n maalein 3-2 (1-0).

Ilves johti ottelua tunnin pelin jälkeen jo kolmella maalilla. SJK kuitenkin taisteli loppuun saakka, mutta kiri ei riittänyt maalia lähemmäs.

SJK:n Denys Oliinyk pääsi laukomaan boksissa heti ensimmäisellä minuutilla, mutta veto otti pienen kimmokkeen, ja Mika Hilander pystyi torjumaan. Oliinykiä rikottiin oikeassa laidassa 10. minuutilla. Oliinyk antoi vapaapotkun Jordan Mustoelle hyvään paikkaan, mutta pallo karkasi Mustoen hallusta, eikä Hilanderilla ollut ongelmia.

Ilveksellä oli erinomainen paikka siirtyä vierasjohtoon 12. minuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Tariq Kazille, joka syötti keskelle Lauri Ala-Myllymäelle, mutta Jesse Öst esitti hienon torjunnan. Hetkeä myöhemmin Diogo Tomasin pitkä syöttö vapautti Ilari Mettälän läpiajoon, mutta Jesse Öst venyi pallon eteen ja ehti myös kakkospalloon ensimmäisenä.

Ilves siirtyi ottelussa johtoon 22. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle heikosta syötöstä puolustuksessa ja sen jälkeen vielä heikosta kommunikoinnista. Pallo pelattiin Ilari Mettälälle, joka harhautti vielä kaksi SJK-puolustajaa ulos tilanteesta ja sijoitti pallon tyylikkäästi ohi Jesse Östin.

SJK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia puolittaisia tasoituspaikkoja. Anders Bååth pääsi laukomaan, mutta Mika Hilander pystyi vangitsemaan pallon hyppysiinsä. Hieman myöhemmin SJK voitti pitkän pallotaistelun oikeassa laidassa, ja Johannes Laaksonen sai jalkansa vapaaksi, mutta laukaus jäi hieman heppoiseksi.

Ilves sai vapaapotkun aivan 16 alueen rajalta, mutta kuti meni päin muuria. Aristote Mboma sai hyvän pallon juoksuun 40. minuutilla, ja pääsi etenemään boksiin asti. Ilves-puolustus ehti kuitenkin hätiin ja seurauksena oli vain kulmapotku.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain 39 sekuntia, kun Ilves siirtyi jo 0-2-johtoon. Issa Thiaw pääsi turhan helposti nousemaan oikealta laidalta boksiin, ja tuikkasi pallon pienestä kulmasta maaliin.

55. minuutilla Peter Opiyo syötti linjan taakse Aristote Mbomalle, joka laukoi pienestä kulmasta ja vaikeasta asennosta. Mboman laukaus oli silti hyvä, ja Mika Hilander torjui vedon jalallaan kulmapotkuksi.

Pari minuuttia myöhemmin Ilves kasvatti johtoaan, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan aivan vapaasti boksin rajalta. Tilannetta edelsi monta mahdollisuutta purkuun, mutta Ilveksen prässi puri, eikä SJK saanut purettua tai avattua peliä. Ottelu näytti jo ratkenneelta, ja Ilves nappasikin täyden pistepotin, mutta SJK ei lopettanut pelaamista, vaan kiri vielä maalin päähän.

SJK:n ensimmäinen maali tuli vain muutama minuutti 0-3-maalin jälkeen. Aristote Mboma taisteli pallon keskikentällä oikeaan laitaan Shahdon Winchesterille. Winchester ohitti Mikael Alménin heittämällä ja keskitti boksiin Johannes Laaksoselle, joka laukoi pallon ilmasta tolpan kautta maaliin.

SJK sai vapaapotkun, kun Johannes Laaksosta rikottiin noin 20 metrissä. Boris Kadion vapaapotku epäonnistui kuitenkin täysin ja pallo viuhui selvästi ohi maalin.

Lauri Ala-Myllymäki oli lähellä tehdä jo ottelun toisen maalinsa 67. minuutilla, mutta veto kolahti ylärimaan pienen kimmokkeen kautta.

SJK:n toinen maali tuli 70. minuutilla. SJK purki hienosti Ilveksen prässin, ja Emile Paul Tendeng pääsi etenemään keskeltä. Tendeng jakoi pallon laitaan Denys Oliinykille. Oliinykiltä pallo tuli Ilves-puolustajan kautta Shahdon Winchesterille, joka puski SJK:n 2-3-kavennuksen, ja ensimmäisen maalinsa SJK:ssa.

Vartti ennen loppua Johannes Laaksonen laukoi, ja Mika Hilander pystyi torjumaan, vaikka pallo vähän jäikin pomppimaan. Sen jälkeen SJK ei enää kunnollisiin paikkoihin päässyt.

PS Kemi - SJK Sauvosaaressa lauantaina 25.8. kello 17.00 ja Ilves - TPS Tammelan stadionilla lauantaina 25.8. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut