AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 17.8.2018

​Voitto maistui TPS:lle makealta - "Olen varma, että tämä jatkuu nyt"

​Voitto maistui TPS:lle makealta - "Olen varma, että tämä jatkuu nyt"

Mika Laurikaisen valmentama TPS otti perjantaina kotivoiton VPS:stä. (Kuva: Juha Tamminen)

4-1-voitto VPS:stä oli TPS:lle ensimmäinen täysi pistepotti sitten heinäkuun alun.

Voiton myötä turkulaisseura katkaisi perjantaina viiden ottelun tappioputkensa. Esitys miellytti päävalmentaja Mika Laurikaista.

- TPS pelasi hyvän pelin tänään. Tuli huomattava tasonnosto edeltävistä peleistä, jolloin meillä on heittelehtinyt se taso peli sisällä välillä tosi paljon. Asinatuntijat ovat varmaan huomanneet, että on tullut aika paljon muutoksia. Meidän kokoonpanossa on ollut loukkaantumisia ja muita poissaoloja, jouduttu vaihtamaan pelaajia pelistä toiseen. Nyt saatiin (Mika) Ääritalo ja (Ben) McKendry takaisin. Näytti pitkästä aikaa nyt siltä, että nyt oltiin taas ehjä joukkue, Laurikainen analysoi.

- Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue taisteli. Tänään ei ajateltu, että tarvitsee tehdä mitään hienoa. Ajatus oli se, että taistellaan tästä nyt se saatanan voitto kotiin. Ollaan oltu löysän langan päässä koko ajan, eikä olla saatu terävyyttä tekemiseen. Tänään jätkät vastasivat huutoon. Olen varma, että tämä jatkuu nyt, Laurikainen vakuutti.

Laurikainen tiedosti VPS:n olevan parhaillaan hyvin vaarallinen joukkue ja muutti senkin takia taktiikkaa.

- Viimeiset kymmenen peliä on vähän kuin uudella joukkueella lähdettäisiin liikkeelle. Tänään oli kentällä ne jätkät, jotka pistää jalan väliin. Halusin tiivistää meidän puolustuspeliä, joka on ollut löysää. Taktisia muutoksia täytyi tehdä, koska VPS on tosi hyvä liikuttamaan palloa. Vaasassa oltiin täysin sillassa. Muutos siitä tähän peliin oli meidän joukkueen osalta todella merkittävä, Laurikainen muistutti.

Uusi hyökkääjä Sterling Yateke epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta sai silti kehuja valmentajaltaan.

- Yateke toi voimaa hyökkäyspäähän ja antoi meille lisää mahdollisuuksia kamppailla palloista siellä ylhäällä. Hän teki hyvän esityön myös toiseen maaliin. Vähän näkyi että oli eka peli, mutta toisaalta hän on tullut erittäin hyvin sisään joukkueeseen. Varmasti meille vielä tärkeä pelaaja. Haluaisin nostaa vielä lisäksi kaksi pelaajaa. Vaikka koko joukkue teki tosi hyvin töitä, niin Riku Sjöroosin nykykunto on todella hyvä ja hän pelasi erinomaisen pelin. Juho Montola, joka on noussut meidän avaukseemme, parantaa vaan koko ajan, Laurikainen kiitteli.


Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 25.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia