FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 16.8.2018

​Kasvattiseuran kohtaaminen "erilainen peli" kokeneelle liigapelaajalle

​Kasvattiseuran kohtaaminen "erilainen peli" kokeneelle liigapelaajalle

Juho Lähde pelaa VPS:ssä neljättä kauttaan. Perjantaina hän kohtaa kasvattiseuransa TPS:n Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Juho Lähde kohtaa kasvattiseuransa TPS:n jälleen kerran perjantaina.

Juho Lähde pelasi kasvattiseurassaan TPS:ssä 92 Veikkausliigan ottelua ennen siirtymistään SJK:hon 2014. Keskikenttäpelaajan tie jatkui kahden kauden jälkeen toiseen pohjanmaalaisseuraan, VPS:ään.

Vaasassa kolmatta kokonaista kauttaan pelaava Lähde, 27, kohtaa kasvattiseuransa Turussa jälleen perjantaina.

- Kyllä se on aina erilainen peli kuin muut. Tässä on viisi vuotta täällä Pohjanmaalla pyörinyt, niin on muutaman kerran Tepsiä vastaa päässyt pelaamaan. Seuraan Tepsiä muutenkin. Vaikka en pelaakaan siellä, niin yritän aina katsoa pelit. Kavereiden kanssa jutellaan paljon Tepsistä muutenkin kuin pelipäivinä, Lähde kertoi.

TPS:n kausi on ollut nousijajoukkueena haastava. Kasassa on 23 ottelusta 16 pistettä, ja sijoitus on sarjataulukon viimeinen. Siitä keskikenttäpelaaja on hiukan pahoillaan.

- Nyt kun on täältä kauempaa seurannut, niin vähän on harmissaankin. Heillä on nyt takana kolme vuotta Ykkösessä ja sitten tuli nousu, ja nyt on mennyt aika huonosti tällä kaudella.

Lähteen mukaan peli TPS:ää vastaan on hyvin erilainen varsinkin ennen ja jälkeen otteluiden.

- Itse pelissä sitä ei sillä tavalla mieti, yli 200 Veikkausliigapeliä uurastanut Lähde sanoi.

Hän on osunut turkulaisten verkkoon kerran tällä kaudella. Silloin VPS kukisti TPS:n kotonaan 2-0 heinäkuussa. Ensimmäisessä pelissä toukokuun alkupuolella "Vepsu" haki niukan 1-0-vierasvoiton Juha Hakolan osumalla Kupittaalta.


TPS-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 17.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia