AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2018

​Valinta kapteeniksi tuli ensi kertaa 35-vuotiaana - "Hieno lisä kauteen"

​Valinta kapteeniksi tuli ensi kertaa 35-vuotiaana - "Hieno lisä kauteen"

Juho Mäkelä toimii PS Kemin kapteenina. (Kuva: Juha Tamminen)

Juho Mäkelä nauttii PS Kemin kapteenina toimimisesta.

Joskus asiat tapahtuvat vasta myöhään. Juho Mäkelä vastaanotti ylpeänä PS Kemin kapteenin tittelin heinäkuussa, kun entinen kippari Julian Guevara siirtyi FC Interiin. Valinnan suoritti kesäkuun lopulla valmennusvastuun Kemissä ottanut David Hannah.

Mäkelälle, 35, kunnia nauhan kantamisesta on suuri. Hän ei ole aikaisemmin toiminut vastaavassa roolissa.

- En ole aikaisemmin koko ammattilaisurallani ollut kapteeni. Tähän asti piti pelata ennen kuin sain nauhan käsivarteen. Olen ylpeä siitä, että saan olla kapteeni ja johtaa joukkoja edestä. Se on tuonut päivittäiseen tekemiseen lisää vastuuta. En ole ehkä tässä kokeneemmalla iällä ollut hiljaisempia siellä pukukopissa, mutta se on tuonut vähän erilaista vastuuta, Mäkelä sanoi.

Hän sanoo, että kapteenina toimiminen on hänestä muutakin kuin johtamista. Mäkelä haluaa olla linkki valmentajan ja pelaajien välillä.

- Vien viestiä pelaajilta valmentajille ja valmentajalta pelaajille ja olen tietyllä tavalla myös valmentajan tukena niissä päätöksissä, mitä tehdään.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen Mäkelän ja maalivahti Mikko Vilmusen rooli on ollut entistä suurempi. Konkarikaksikko on kantanut kortensa kekoon myös valmennuspuolella, sillä kun päävastuu vaihtui Jari Åhmanilta Hannahille, valmennusjohto uudistui. Tuomo Könönen toimii ensisijaisesti joukkueenjohtajana, mutta on alkanut tehdä töitä myös tutulla työnkuvallaan, apuvalmentajana. Ennen sitä Mäkelä ja Vilmunen auttoivat Hannahia minkä pystyivät.

Mäkellä povattiin suurta roolia hyökkäyksessä jo silloin kun hän liittyi PS Kemiin kauden alkamisen lähestyessä. Nyt rooli on vielä kasvanut kapteenin aseman myötä.

Hän nauttii tilanteesta koko sydämellään.

- Olen todella motivoitunut hoitamaan kapteenin roolia. Se on hieno lisä tähän kauteen. Yritän johtaa esimerkillä ja tekemällä joka päivä kaiken niin hyvin kuin mahdollista harjoituskentällä sekä peleissä samalla tavalla ja antaa kaikkeni joukkueen eteen, lempinimellä "Kirurgi" tunnettu Mäkelä vakuutti.


HJK – PS Kemi Telia 5G Areenalla sunnuntaina 19.8. kello 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia