AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 15.8.2018

Siirto hyökkäävämmälle paikalle poiki heti kolme IS-tähteä - "Hyvin se meni"

Siirto hyökkäävämmälle paikalle poiki heti kolme IS-tähteä - "Hyvin se meni"

Henri Toivomäki pelasi vahvan ottelun sunnuntaina PS Kemiä vastaan KuPS:n 3-1-voitossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran puolustaja Henri Toivomäki pelasi viime sunnuntaina uudella pelipaikalla, laitalinkkinä. Peli PS Kemiä vastaan sujui lahtelaiselta hyvin ja Toivomäki pääsi antamaan loistosyötön Ilmari Niskasen viimeistelemään 2-0-maaliin.

Toivomäki palkittiin pelin jälkeen kolmella IS-tähdellä ottelun parhaana pelaajana.

- Hyökkääjä Rasmus Karjalaisella oli pallo kulmauksessa. Hän otti kosketuksia kotiinpäin ja minä juoksin samaan aikaan keskelle. Rasselta tuli pieni vippi puolustajien välistä ja otin tatsin palloon. Rupesin katsomaan, missä on omia miehiä. Useita oli tulossa maalia kohti ja näin, että Ilmari Niskanen oli tulossa taakse. Syötin pallon matalana ja kovaa topparin puikoista ja se oli hyvä syöttö, hyvin se onnistui, Toivomäki kertasi syöttämäänsä 2-0-osumaa.

Niskasen oli helppo upottaa pallo PS Kemin verkkoon yhdellä kosketuksella hienosta tarjoilusta ja kuopiolaiset hankkivat toisen peräkkäisen Veikkausliigavoittonsa. Joukkueen pelaaminen oli viime sunnuntaina hieman parempaa kuin edeltäneessä ottelussa. Toivomäki esitti pelissä vakuuttavia otteita savolaisten 3-1-voitossa.

- Pitää muistaa, että vastustajajoukkueet olivat erilaisia. Kemi ei saanut pitkistä palloistaan oikein mitään irti. Märkä kenttä auttoi meitä, me liikutimme palloa nopeasti ja pystyimme käyttämään omia vahvuuksiamme.

Kuopiolaisten pistejahti jatkuu lauantaina Turussa FC Interiä vastaan. Edessä on jälleen vaativa koitos erilaisissa olosuhteissa.

- Jokainen peli on aina erilainen. Nyt on edessä nurmipeli. FC Inter pelaa hyvin ja on saavuttanut hyviä tuloksia. Kova kamppailu tulee varmasti ja isolla kentällä tulee viihdyttävä peli.


FC Inter – KuPS Veritas stadionilla lauantaina 18.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia