FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 15.8.2018

​Derbytappio kirveli VPS-leirissä - "Jäi harmittamaan isosti"

​Derbytappio kirveli VPS-leirissä - "Jäi harmittamaan isosti"

Juho Lähde harmitteli VPS:n lauantaista derbytappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti viikonloppuna Pohjanmaan herruuden kaatamalla VPS:n Vaasassa.

Kaksi aiempaa Pohjanmaan paikallisottelua SJK:n ja VPS:n välillä olivat päättyneet tasapeliin. Kolmannessa ja kauden viimeisessä kohtaamisessa SJK vei paikallisvaltikan kukistamalla VPS:n Vaasassa 2-0.

VPS aloitti lauantaina pelatun kotipelinsä hyvin, mutta joutui tyytymään tappioon Denys Oliynykin tehtyä maalit avausjakson lopulla ja pelin 80. minuutilla.

- Saatiin oikeastaan hyvä alku otteluun, mutta ei saatu käytettyä sitä meidän momentumia. SJK hyökkäsi muutaman kerran vaarallisesti ja sai sitten maalin. Meidän olisi pitänyt tehdä se ensimmäinen maali avausjaksolla. Tuollaisissa peleissä se on monesti aika tärkeä, VPS:n keskikentän vakiomies Juho Lähde sanoi.

- Toinen puoliaika oli enemmän sellainen mitä SJK halusi. Peli oli paljon poikki, potkittiin ihmisiä ja palloa pois eikä oikein päästy samalla tavalla kontrolloimaan peliä kuin ensimmäisellä puoliajalla. SJK voitti aika ansaitusti, he tekivät kaksi maalia ja me emme saaneet oikeastaan hirveästi maalipaikkoja.

Lähdettä harmitti myös se, ettei VPS pystynyt palkitsemaan joukkueen kannattajia. Kannattajaryhmä Geezers Hietalahti (alun perin VPS Fan Club) vietti vastikään 20-vuotisjuhliaan.

- Oli hienoa, että oli paljon kannattajia ja heillä oli 20-vuotisjuhlapeli, mutta emme päässeet antamaan heille sitä lahjaa. Se jäi harmittamaan isosti.

Seuraavaksi VPS kohtaa Lähteen, 27, kasvattiseuran TPS:n perjantaina.


TPS-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 17.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia