AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2018

TPS sopimukseen nuoren hyökkääjän kanssa

TPS sopimukseen nuoren hyökkääjän kanssa

Sterling Yateke on TPS:n tuorein sopimuspelaaja. (Kuva: Tiina Pirilä)

Veikkausliigapaikastaan taisteleva TPS on vahvistunut loppukaudeksi jo kolmannella uudella pelaajalla, kun Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva Sterling Yateke (s. 1999) on solminut tämän kauden loppuun asti kattavan sopimuksen raitapaitojen kanssa.

TPS tiedotti jo viime viikolla, että serbialaispuolustaja Željko Savić ja virolaishyökkääjä Albert Prosa vahvistavat joukkuetta ainakin kauden 2018 loppuun asti. Yateke täydentää loppukesän hankinnat turkulaisseurassa.

18-vuotias Yateke on vakuuttanut TPS-valmennuksen pirteillä otteillaan ja hän pystyy pelaamaan eri pelipaikoilla joukkueen hyökkäyspäässä. Hän ehti harjoitella kevätkaudella pari kuukautta RoPS:n vahvuudessa ennen Turkuun tuloaan. Yateke on pelannut aiemmin urallaan Kamerunissa ja Keski-Afrikan Tasavallassa. Hän edusti kaudella 2016-17 Keski-Afrikan Tasavallan liigassa Rèal Combonia, jonka riveissä hän pelasi 23 ottelua ja viimeisteli 15 maalia. Kauden 2017-18 hän pelasi Kamerunin pääsarjassa Yong Sport of Bamendassa, jossa syntyi 23 ottelussa yhdeksän maalia.

Yateke on edustuskelpoinen pelaaja, kun TPS kohtaa perjantaina 17.8. VPS:n kotonaan.


TPS-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 17.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia