FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2018

​Pikkuhuuhkajien puolustaja janoaa peliaikaa - "Mitään muuta en halua niin kovasti"

​Pikkuhuuhkajien puolustaja janoaa peliaikaa - "Mitään muuta en halua niin kovasti"

Aapo Mäenpään saama vastuu IFK Mariehamnissa on jäänyt tällä kaudella vähäiseksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Nuorten maajoukkuemiehen Aapo Mäenpään toinen kausi IFK Mariehamnissa ei ole poikinut toivottua määrää peliminuutteja.

Aapo Mäenpään peliaika IFK Mariehamnissa on jäänyt tänä vuonna huomattavasti vähäisemmäksi kuin viime debyyttikaudella.

20-vuotias laitapuolustaja on pelannut kuluvalla kaudella vain kahdeksassa ottelussa ja katsellut peräti 13 peliä vaihtopenkiltä. Lukema on hyvin pieni viime kauteen nähden, sillä 2017 HJS:n kasvatti uurasti IFK:ssa 20 Veikkausliigan pelissä lähes 1500 minuuttia.

- Onhan se tosi iso pettymys. Alkukaudesta olin avauksessa, sitten tuli muutama tappio ja piti kokeilla jotain muuta, ja jäin vaihtopenkille. Pääsin kokeilemaan toukokuun loppupuolella SJK:ta vastaan vieraspelissä, se peli meni ihan hyvin. Sitten sain kutsun (alle 21-vuotiaiden) maajoukkueeseen ja seuraavassa pelissä kumminkin olin taas jostain syystä penkillä, Mäenpää sanoo.

Kesäkuussa hän ei pelannut ollenkaan, ja heinäkuussakin vastuuta tuli vain kahdessa Veikkausliigan ottelussa.

- Alkukausi meni myös itsellä heikosti, ja joukkueella myös. Mutta kun olen päässyt kokeilemaan, niin olen kyllä mielestäni pelannut viime kauteen verrattuna ihan hyvin. Viime vuonna saatoin pelata kaksi peliä huonosti ja sain silti jatkaa (avauksessa). Vaikka on mennyt tänä vuonna ihan hyvin, on joutunut penkille.

- Mutta turha sitä on valittaa. valmentaja päättää mikä on paras kokoonpano, ja ilmeisesti en ole mahtunut siihen tänä vuonna. Kausi on ollut aika vaikea joukkueelle ja itselleni, Mäenpää pohtii.

Peliaikaa saattaa tulla sunnuntaina, kun IFK isännöi FC Honkaa. Saarelaisten kokoonpanosta on sivussa pelikieltojen vuoksi kolme pelaajaa: Kristian Kojola, Aleksei Kangaskolkka ja Nicklas Maripuu.

- Kyllä jotain muutoksia tulee, mutta en osaa sanoa yhtään, että pääsenkö kentälle. Mitään muuta en halua niin kovasti, kun että pääsisin taas pelaamaan. Lahti-vieraspelistä on jo kolme viikkoa.

Valkeakoskelaisesta FC Hakasta IFK:hon viime kaudeksi siirtyneen puolustajan kauteen ei ole liittynyt isompia vammoja. Loukkaantumiset ovat vaatineet pahimmillaankin vain muutaman päivän levon. Ne eivät siis ole ainakaan syy vähäiseen vastuuseen.

Mäenpää on katsellut IFK:n kolme edellistä peliä vaihtopenkiltä. Saarelaiset ovat nyt kahden pelin tappioputkessa. Ensin FC Inter oli IFK:ta parempi 3-0, viimeisimpänä RoPS otti viime hetkien osumalla 1-0-voiton.

- Tuloksethan kertovat. Interiä vastaan tulos oli tosi huono, 0-3 tukkaan sieltä velipojan (Niilo Mäenpään) joukkueelta. RoPS:aa vastaan meillä ei tainnut olla yhtään vetoa maalia kohti. Emme ole ansainneet pisteen pistettä kummastakaan. Tai no, toki Inter-pelissä oli ylärimoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta kokonaisuudessa olimme siinäkin huonompi joukkue, Mäenpää analysoi.

Kurssi ei käänny IFK:n osalta helpolla sunnuntaina, kun sarjakolmonen Honka vierailee toistamiseen tällä kaudella Maarianhaminassa. Viimeksi espoolaisjoukkue haki 2-1-vierasvoiton heinäkuun alussa Macoumba Kandjin kahdella osumalla.

- Honka on tosi laadukas joukkue. Siellä on tosi hyviä pelaajia. Kärjessä Kandji ja joka pelipaikalle hyviä yksilöitä. Ennen kauden alkua en kyllä osannut odottaa, että he noin hyvin tulevat pärjäämään. He ovat tehneet hankintojakin, esimerkiksi Demba Savage tuli sinne, Mäenpää sanoo.


IFK Mariehamn–FC Honka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 19.8. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia