AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 12.8.2018

Vahid Hambo mitalin kiilto silmissä: ”Haluan auttaa tekemällä maaleja”

Vahid Hambo mitalin kiilto silmissä: ”Haluan auttaa tekemällä maaleja”

Hambo pelaa loppukauden RoPS:ssa. (Kuva: RoPS)

Rovaniemen Palloseuran tuore hyökkääjä Vahid Hambo olisi tuskin voinut saada parempaa alkua uudessa seurassaan.

Maaliverkot heiluivat jo ensimmäisessä ottelussa HJK:ta vastaan. Sunnuntaina RoPS ja Hambo kohtaavat IFK Mariehamnin.

Kun Vahid Hambo saapuu haastateltavaksi Rovaniemen Keskuskentälle, puhkeavat juuri harjoituksiaan päättelevät RoPS-juniorit spontaaneihin aplodeihin.

Juniorit kaipaavat esikuvia, ja heille Hambo voi juurikin olla sellainen. Hän on persoona, jonka vaiheita seurataan. Massasta erottuva taiteilijasielu, kuten maalintekijät usein tuppaavat olemaan.

Hambon edellinen pesti Seinäjoen Jalkapallokerhossa päättyi yllättäen heinäkuun lopulla. Suomen mestaruuden ja sitä seuranneen pronssimitalin jälkeen SJK on ollut parin kauden ajan jatkuvassa myllerryksessä.

Nyt RoPS:ssa ja Toni Koskelan alaisuudessa Hambolla on jälleen mahdollisuus keskittyä tärkeimpäänsä eli jalkapalloon. Sitä työrauhaa hyökkääjä osaa myös arvostaa.

– RoPS:aan tulo oli tässä vaiheeseen oikea ratkaisu. Tällä hetkellä tuntuu, että olen oikeasti osa jotain, Hambo huokaisee.

– Vastaanottokin on ollut hieno. Pelaajat ovat ystävällisiä, lämpimiä ja ylipäätään mahtavia tyyppejä. RoPS vaikuttaa todella yhtenäiseltä sekä seurana että joukkueena.

Vahid Hambo esiintyi ensimmäisen kerran RoPS-paidassa vierasottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Debyytti oli liki täydellinen. Oltuaan kentällä vasta 20 minuuttia, tuuletteli Hambo jo RoPS-uransa avausmaalia.

Eleistä ja ilmeistä näki, että osumassa purkautui paljon. Alkukausi oli ollut onnistumisien suhteen kuivahko. Maalintekijän itseluottamukselle mikään ei kuitenkaan ole tärkeämpää kuin maalit.

– Olihan se helpotus. Sopivasti sain maalata vielä RoPS-päädyn edessä, niin otettiin kannattajatkin mukaan juhliin, Hambo hymyilee osumaansa kertaillen.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela pitää Hamboa yhtenä potentiaalisimmista nuorista suomalaishyökkääjistä. Hambossa on kykyä jopa Veikkausliigan maalikuninkaaksi. Sen hän ennätti osoittaa jo pelatessaan FC Interissä.

– Toivottavasti maalitehtailu jatkuu ja pääsisin kipuamaan myös maalipörssissä. Nyt uuden seuran myötä tuntuu, että omalla urallakin on auennut täysin uusi lehti, Hambo paljastaa.

– Pääasia kuitenkin on, että pysymme joukkueena sarjataulukon kärkipäässä. Minä haluan auttaa tekemällä maaleja, joukkue auttaa minua niiden tekemisessä ja yhdessä taistelemme siitä, että pysymme mukana mitalitaistossa.


RoPS-IFK Mariehamn Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 12.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia