FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 5.8.2018

"PS Kemi pyrkii pikemmin hajottamaan kuin hallitsemaan"

"PS Kemi pyrkii pikemmin hajottamaan kuin hallitsemaan"

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kotikentällään paljon muutoksia viime viikkoina kokeneen PS Kemin. Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei aliarvioi sarjan pohjalla olevaa joukkuetta.

Mitaleista taistelevan FC Lahden peli on nostanut päätään parilla viime kierroksella, joissa se nappasi ensin voiton IFK Mariehamnista ja viime kierroksella vieraspisteen Vaasasta. Varsinkin 2-2 tasapeliin päättynyt VPS-ottelu oli suurimmalta osin Korkeakunnaksen mieleen.

- Tämä on sitä peliä, johon olemme parhaimmillaan tällä kaudella pystytty ja mihin olemme pyrkineet. Joukkue oli vireessä ja peli näytti siltä miltä pitikin. Siinä oli paljon hyvää, mutta meille sattui kaksi harvinaista erikoistilannenukahdusta jotka maksoivat paljon, Korkeakunnas kertoi.

- Olemme pelanneet aika tasaisen kauden, johon on mahtunut hyvää peliä ja hyviä jaksoja. VPS-peli oli kuitenkin lähimpänä kauden ehjintä ysikymppistä, "Toke" myöntää.

Yksi VPS-ottelun onnistujista oli Henri Anier, joka katkaisi 12 ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Viron maajoukkuehyökkääjä kasvatti maalisaldonsa viiteen täysosumaan.

- Kyllä se oli Henrille tietysti iso asia, koska meillä on myös aika paljon kilpailua pelipaikoista. Hankimme (Ville) Salmikiven ja Stenio on taas kunnossa, kuten on myös Fareed Sadat. On siellä Santeri Hostikkakin. Se oli tärkeä maali hänelle ja koko joukkueelle, Korkeakunnas kertoo.

Sunnuntaina FC Lahden haasteena on sarjapaikastaan pelaava PS Kemi, joka otti viime kierroksella yllätysvoiton KuPS:sta. Korkeakunnas tietää, mitä odottaa.

- Siellä ei leivota alhaalla, vaan pallo pelataan suoraan hyökkääjille, jotka pudottavat muille pelaajille. Kemissä on tullut paljon muutoksia lyhyessä ajassa, joten emme ole heihin liikaa paneutuneet, vaan omaan tekemiseen.

- Meillä on kuitenkin ollut aikaisemmin vaikeuksia joukueita vastaan, jotka pyrkivät pikemminkin hajottamaan kuin hallitsemaan. Meidän pitää löytää sama pallollinen varmuus ja nopeus pelaamiseen kuin Vaasassa. Mielellään vielä pykälää korkeammmalla tasolla, Korkeakunnas päättää.


FC Lahti-PS Kemi Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia