FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 5.8.2018

Onni Valakari siirtyy norjalaisen Tromsø IL:n riveihin

Onni Valakari siirtyy norjalaisen Tromsø IL:n riveihin

Onni Valakari siirtyy Norjaan. (Kuva: TPS / Tiina Pirilä)

TPS:n keskikenttäpelaaja Onni Valakari siirtyy nyt auki olevan siirtoikkunan aikana norjalaisen Tromsø IL:n riveihin.

Simo Valakarin valmentama Tromsø IL on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa, Tippeligaenissa, seitsemännellä sijalla, vain kolmen pisteen päässä sarjan kolmannesta sijasta. Koska Valakarilla oli voimassa oleva pelaajasopimus TPS:n kanssa, saa turkulaisseura siirrosta asianmukaisen siirtokorvauksen.

- Näimme Onnin potentiaalin ja kyvyt, hän sai sitä myöden mahdollisuuden ja vastuuta ja myös käytti sen. Pitää muistaa, että hän on noussut nopeaan tahtiin nuorten sarjoista aikuisten peleihin, jossa hän on noussut myös lyhyellä aikavälillä Ykkösestä Veikkausliigaan.

- Olemme tietysti ylpeitä, että hän pääsee urallaan eteenpäin ja uskon, että matka jatkuu aikanaan Norjastakin vielä eteenpäin. Toivon koko seuran puolesta kaikkea hyvää Onnille, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiittelee.

Elokuussa 19 vuotta täyttävä Valakari siirtyi TPS:ään keväällä 2017 SJK:n riveistä. Hän pelasi kaudella 2017 TPS:n riveissä kolmetoista Jalkapallon Ykkösen ottelua ja viimeisteli niissä kuusi maalia. Valakari debytoi Jalkapallon Veikkausliigassa 8.4. 2018 FC Lahtea vastaan.

Hän sai myös maalitilinsä auki heti ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan. Valakari on pelannut tällä kaudella yhteensä kuusitoista Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä neljä maalia.

Lähde: TPS:n tiedote
Lisää uutisia