AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2018

RoPS saa kovan kannustuksen Helsinkiin

RoPS saa kovan kannustuksen Helsinkiin

HJK ja RoPS kohtaavat jälleen lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Sarjakärki HJK ja sarjakakkonen RoPS kohtaavat lauantaina Helsingissä.

Jo keskiviikkoiltaan mennessä RoPS:n kannattajakatsomoon oltiin myyty lippuja peräti 340 kappaletta, ja portilta tullaan todennäköisesti myymään vielä lisää.

RoPS:n ja HJK:n väliset ottelut kiinnostavat yleisöä. Varsinkin etelässä asuville RoPS-kannattajille nämä ovat odotettuja tapahtumia päästä näkemään oman joukkueen otteita paikan päältä.

RoPS-leirissä ollaan valmiita Klubin kohtaamiseen.

- HJK tulee varmasti pitämään palloa ja pyrkii kontrolloimaan peliä. Silti meidän omien perusjuttujen tulee edelleen näkyä. Kesäkuun kotiottelussa HJK:ta vastaan onnistuimme siinä, että he saivat vain kaksi huippupaikkaa. Ongelmaksi kuitenkin muotoutui meidän oma pallollinen pelaaminen, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa seuransa verkkosivuilla.

Pallollista pelaamista RoPS on saanut viimeiset ottelut kertailla. Keskiviikkona Mestarien liigan karsinnoisa BATE:lle hävinneen HJK:n kohtaaminen ei kuitenkaan muuta joukkueen rutiineja. Vastustaja on purettu osiin ja etsitty sieltä hyvät asiat, jotka huomioida ja huonot puolet, joihin iskeä.

- Pallonriistojen jälkeen Klubi on erittäin vahva tilanneprässissä. Heillä on nopeasti paljon pelaajia lähellä palloa. Helppoa se ei tule olemaan, mutta siitä kun pääsee alta pois, sieltä avautuu paljon tiloja käytettäväksi, kuten BATEkin toisessa maalissaan osoitti, Koskela näkee.

- Vastaavasti meidän on oltava hyviä omassa pallollisessa pelaamisessa tai joudumme puolustamaan liikaa. Silloin muodostuu väkisinkin tilanteita, joissa HJK:n tapainen laadukas joukkue luo paikkoja, joista laadukkaat pelaajat laittavat palloa sisään, Koskela sanoo.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 4.8 kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia