AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 2.8.2018

Vuorinen painottaa: "Tulos todella tärkeä"

Vuorinen painottaa: "Tulos todella tärkeä"

Petri Vuorinen toivoo pelillistä kehitystä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja VPS taistelevat sarjapisteistä ja Pohjanmaan herruudesta perjantai-iltana OmaSp Stadionilla Seinäjoella.

VPS lähtee peliin viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Viidestä viime pelistä se on kerännyt 13 pistettä, eli enemmän kuin mikään muu joukkue Veikkausliigassa. Viimeisen kymmenen pelin otannallakin se on HJK:n jälkeen tuloksellisesti toiseksi paras joukkue pääsarjassa.

SJK puolestaan on kolmen ottelun tappioputkessa ja viidestä viime pelistä se on voittanut vain kaksi. Joukkue ei ole tehnyt maalia kolmeen peliin ja viiden pelin kuntopuntarissa se on sijalla kahdeksan.

Eritoten derbyjen kohdalla on kuitenkin turha tuijotella sarjataulukkoa tai edellisiä pelejä. Paikallistaistoissa sellainen unohtuu hetkessä, sillä näitä pelejä kumpikaan joukkue ei halua missään nimessä hävitä.

Edellisessä kamppailussa peli päättyi 1-1, joten perjantain pelin ja viikon päästä lauantaina Elisa Stadionilla pelattavan kauden kolmannen derbyn tulokset ratkaisevat tämän kauden Pohjanmaan herruuden. Edelliseen paikallistaistoon VPS lähti erilaisista lähtökohdista, sillä sillä oli useampi peli alla ilman voittoa.

- Perjantainakin tulos on todella tärkeä. Pelasimme hyvin SJK:ta vastaan edellisessä pelissäkin 55 minuuttia hyvin ja siinä vaiheessa kautta pelissämme näkyi muutenkin pelillisesti hyviä asioita. Tiesimme, että tulokset ja pisteet vielä tulevat, Vuorinen kommentoi.

- Nyt meillä on vastaavasti tilanne se, että peli ei ole kulkenut, mutta pisteitä on tullut. Meidän tehtävämme on nyt parantaa pelaamistamme, jotta pystymme jatkamaan sitä, mitä olemme tuloksellisesti tähän mennessä saavuttaneet. On tärkeää pystyä keskittymään omaan tekemiseen, sillä tulokset tulevat sen myötä. Jos pelillinen trendi jatkuu viime otteluiden kaltaisena, tulokset varmasti heikkenevät. Tavoite on kehittää peliä, jotta saamme lisää voittoja, Vuorinen jatkoi.

Pelilliset ongelmat viime peleissä ovat liittyneet etenkin etäisyyksiin varsinkin puolustussuunnassa.

- Vastuu on minulla, sillä valinnat siitä, miten lähdemme peleihin ovat tuottaneet liian pitkiä etäisyyksiä kentällä ja se vastaavasti on aiheuttanut meille puolustussuuntaan vähän ongelmia, Vuorinen sanaili ja jatkoi:

- Lisäksi kaikki pelin vaiheet hyökkäämisestä puolustamiseen ovat yhteydessä toisiinsa. Meidän hyökkäyksemme ovat olleet lyhyitä ja vastustaja on saanut pallonhallinnan kautta vyöryttää. Tuota asiaa pitää korjata ja päästä paremmin kiinni omaan pelaamiseen.


SJK-VPS OmaSp Stadionilla perjantaina 3.8. kello 20. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia