AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 2.8.2018

Ilves jatkosopimukseen luottotopparinsa kanssa

Ilves jatkosopimukseen luottotopparinsa kanssa

Tatu Miettunen jatkaa uraansa pitkään Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

23-vuotias toppari Tatu Miettunen jatkaa kasvattajaseurassaan Ilveksessä. Uusi sopimus on 2+1 -vuotinen.

Miettusen aiemmassakin sopimuksessa oli optio ensi kaudesta, mutta sekä seura että pelaaja halusivat pidentää yhteistyötä uuden sopimuksen muodossa.

– Hienoa että sopimus saatiin hyvissä ajoin tehtyä. Ilveksessä on hyvä olla, varmasti minulle paras seura kehittyä pelaajana, Miettunen kertoo.

– Tatu haluttiin sitoa pidemmäksi aikaa joukkueeseen ja siksi seurakin oli liikkeellä hyvissä ajoin jatkosopimuksen suhteen. Tatu on nöyrä ja tunnollinen harjoittelija sekä myös eräänlainen hiljainen johtaja joukkueessamme. Olen erittäin tyytyväinen että sopimus syntyi, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

Miettunen on käynyt läpi koko Ilveksen junioripolun aloitettuaan Ilves Pirkkalassa 2001. Koko ura siitä alkaen on jatkunut Ilves-paidassa ja tilille on kertynyt myös yksi U21-maaottelu. Miettusella on tilillään 15 Ykkösen ja 99 Veikkausliigan peliä eli seuraava peli on hänelle juhlaottelu.

– Muistan ihan alkuaikoina kun joukkuekaverit saivat noita sadan ottelun plakaateja, että se tuntui omalta kohdalta aika kaukaiselta. Nyt se oikein tunnu mitenkään erikoiselta, vain luku muiden joukossa. Enemmän siinä lämmittää se, että kaikki pelit ovat tulleet Ilves-paidassa, Miettunen sanoo.

Tänä kesänä olemme saaneet nauttia usean nuoren Ilves-pelaajan ensiesiintymisistä Veikkausliigassa. Pitkäjänteinen juniorityö kantaa hedelmää.

– Onhan se todella hienoa, että moni pelaaja omista junnuista nousee liigapelaajaksi. Ja siis ihan taidoiltaan eikä mitenkään pakon sanelemana juttuna. Kyllähän sitoutuminen joukkueeseen on kuitenkin syvempää kun kyseessä on kasvattiseura, jonka värejä olet kantanut pienestä saakka. Ilves kehittää omavaraisen kasvattajaseuran brändiänsä koko ajan, Miettunen pohtii.

Wiss on samoilla linjoilla suojattinsa kanssa.

– Olemme koko ajan enemmän ja enemmän tamperelainen joukkue. Uskon että sidosryhmille ja kannattajillekin on hienompaa, että joukkueessa pelaa oman kylän poikia. Tällaisen seuran ympärille on helpompi rakentaa sellaista runkoa, johon ei joka vuosi tarvitse isolla rahalla ostaa pelaajia ulkopuolelta. Pyrimme kasvattamaan omista junioreista riittävän laajaa pelaajarinkiä, jota höystetään muualta tulevilla nuorilla ja nälkäisillä pelaajilla. Hyviä täsmähankintojakin tarvitaan joskus, kuten Marius Noubissi ja Tiemoko Fofana, Wiss linjaa.

Miettunen kärsii parhaillaan lievästä nilkkavaivasta, joka syntyi pari viikkoa sitten ottelussa PS Kemiä vastaan. Kuntoutuminen on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa.

– Pikkuhiljaa pystyn aloittamaan harjoittelua uudestaan. Honka-peli jää ainakin väliin, mutta elättelen toiveita olla SJK-peliin jo kunnossa. Tai siis ainakin kilpailemassa pelipaikasta, kilpailu on koko ajan kovempaa. Uskon, että Honkaakin vastaan nähdään nuori, nälkäinen ja viihdyttävä Ilves, Miettunen arvioi.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia