FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 31.7.2018

​FC Interin puolustaja kertaa voittoputkeen johtaneet asiat

​FC Interin puolustaja kertaa voittoputkeen johtaneet asiat

Tero Mäntylän edustama FC Inter on kolmen ottelun voittoputkessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tero Mäntylän mukaan FC Inter on esiintynyt tarpeeksi kurinalaisesti ja tehnyt perusasiat huolella viime peleissä, jotta tulosta on tullut. Joukkue on kolmen pelin voittoputkessa.

Kesäkuun alussa tapahtunut valmentajanvaihdos on piristänyt FC Interin pelaamista. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa, mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 2013.

Yksi tasoaan viime otteluissa nostanut pelaaja on toppari Tero Mäntylä, joka on ottanut Interin puolustuksessa johtajan roolin. Tällä kaudella 14 ottelua pelannut Mäntylä paljastaa hyvin otteiden salaisuuden.

- Olemme tehneet kärsivällisesti ja kurinalaisesti töitä harjoituskentällä. Se kova työ on tuonut meille lopulta myös voittoja myös ns. heikommalla pelillä. Tiedämme kuitenkin myös sen, että pystymme parantamaan omaa peliämme, mikä on todella hyvä asia, Mäntylä sanoo.

Interin kivijalka kolmessa voitto-ottelussa on ollut permanentin löytänyt puolustuslinja, joka on pelannut samassa muodossa jo viisi ottelua. Mäntylän mukaan nelikko alkaa tuntemaan toisensa, mikä helpottaa pelaamista.

- Mitä enemmän pelaamme yhdessä, sen paremmin opimme tuntemaan toisemme. Vähitellen alamme tunnistamaan toistemme vahvuudet ja heikkoudet. Sen mukaan pystymme muokata omaa pelaamistamme.

Mistään tähtitieteestä ei Mäntylän mukaan ole pelaamisessa kuitenkaan kysymys.

- Olemme alkaneet tehdä ne perusasiat huolella ja tarpeeksi kurinalaisesti joka kerta. Se on lopulta kantanut hedelmää puolustuspelissä.


FC Inter-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla lauantaina 4.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia