AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 30.7.2018

​TPS:n viime kauden sankari palaa Veritakselle Ilveksen paidassa

​TPS:n viime kauden sankari palaa Veritakselle Ilveksen paidassa

Ilari Mettälä kohtaa maanantaina entisen seuransa TPS:n Turussa.

Ilveksen hyökkääjä Ilari Mettälä kohtaa maanantaina vanhan seuransa, kun tamperelaiset matkaavat Turun Palloseuran vieraaksi.

24-vuotias laitahyökkääjä hankki viime kaudella TPS:ssa sankarin aseman tekemällä sarjanousun varmistaneen maalin FC Hongan verkkoon lokakuussa Tapiolassa. Kolmen TPS-vuoden aikana yhteensä 23 maalia Ykkösessä turkulaisille pommittanut Mettälä odottaa innolla illan ottelua.

- Hieno fiilis palata Veritakselle, kun sieltä on niin paljon hyviä muistoja. Innolla odotan, että pääsee haastamaan vanhat pelikaverit.

Yläneen Kirin kasvatti luonnollisesti tietää, millaisia pelaajia hänellä on vastassa.

- Aika hyvin tunnetaan pakkien vahvuudet ja heikkoudet. Nyt siellä vähän puolustuslinjakin vaihtunut pelikieltojen takia, niin koitetaan käyttää pienet pelaajavaihdokset hyödyksi.

TPS-leiristä ei ole kantautunut vielä kovin suurta uhoa ennen ottelua.

- Ei oo vielä keretty uhoamaan, muutamat sanat vasta parin äijän kanssa vaihdettu. Eiköhän kentällä sitten jotain erikoiskohtelua tule, Mettälä naurahtaa.

TPS valahti sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, kun IFK Mariehamn onnistui voittamaan SJK:n sunnuntaina. Mettälä ei anna sarjataulukon kuitenkaan hämätä vaan odottaa tiukkaa kamppailua.

- Tasainen matsi tulee varmasti. Tepsi on pelannut koko kauden hyvin, mutta ei ole saanut peleistä niin hyvin tuloksia irti. Molemmat joukkueet yrittävät varmasti murtaa vastustajaa terävillä vastaiskuilla, laituri pohtii.

Taitava Mettälä oli koko alkukauden sivussa sitkeän reisivamman vuoksi. Hän on päässyt pelaamaan vasta viidessä ottelussa Veikkausliigassa. Kaikki minuutit ovat tulleet vaihtopenkin kautta. Isokokoinen pelaaja on saanut kuitenkin käsityksen Veikkausliigan tasosta.

- Vauhti on tuntunut ihan hyvältä. Kovempaa tietysti mennään kuin Ykkösessä. Nyt on tärkeää saada itsensä täyteen kuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen, niin pääsee kunnolla Veikkausliigan makuun, yhden liigamaalin iskenyt Mettälä toteaa.


TPS – Ilves maanantaina 30.7. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia