AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 30.7.2018

Ilveksen Wiss: "Pelasimme näissä olosuhteissa ihan järkevästi"

Ilveksen Wiss: "Pelasimme näissä olosuhteissa ihan järkevästi"

Jarkko Wiss iloitsi kolmesta pisteestä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja TPS ottivat maanantaina yhteen Turussa. Kotijoukkue oli pääosin hallitsevampi osapuoli, mutta Ilves teki kliinisesti omista paikoistaan tarvittavat maalit ja voitti 3-1.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla pelisuunnitelman onnistuneen, vaikka nuori joukkue oli ajoittain selvästi vastaanottavampi osapuoli.

– Pelasimme näissä olosuhteissa ihan järkevästi ja harkitusti. On toki myönnettävä, että TPS sai hieman liikaa pelattua palloa vaara-alueille. Kuten aiemminkin tällä kaudella, he hallitsivat palloa paljon, mutta ehkä sitten se viimeinen rutistus hyökkäyksessä puuttuu, Wiss arvioi.

– He olisivat voineet tehdä jokusenkin maalin, mutta etäisyys puolustajiemme ja maalivahdin välissä säilyi hyvänä. Ehdimme riittävän ajoissa pallon ja maalin väliin tukkimaan juoksuja.

Hyökkäyksessä nähtiin kaivattuja onnistumisia ja puolustuksen uusille kasvoille saatiin arvokasta kokemusta.

– Vastaiskupelaamisemme oli ihan toimivaa ja paikkoja oli myös meillä useampaan osumaan. Hyökkääjämme voittivat heidän toppareitaan aika terävästi, kunhan vain saimme toimitettua palloa heille. Hyvä esitys yläkerralta tänään, Wiss sanoo.

– Roope Huhtala on ollut hyvä harjoituksissa ja hän pääsi nyt sitten pelikentällekin asti. Halusimme turvata lopussa johtoasemaa, joten vaihdoimme pelisysteemiä. Martti Haukiojalla ei ole montaa ottelua alla viime kuukausilta, joten pelikunto ja -tatsi voi olla vielä vähän hakusessa. Paljon oli kuitenkin positiivisia merkkejä ilmassa, Wiss huomauttaa.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia