AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2018

IFK Mariehamnin tappioputki katkesi (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamnin tappioputki katkesi (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamn kaatoi sunnuntaina kotikentällään SJK:n 1-0-lukemin Amin Nazarin osumalla. Samalla IFK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa.

SJK aloitti ottelun todella hyvin ja se sai ensimmäisen tilanteen rakenneltua jo aivan alkuminuuteilla. Emile Paul Tendeng sai pallon rangaistusalueella, mutta veto kohti etukulmaa meni muutamia senttejä ohi.

Kymmenennen peliminuutin kohdilla SJK sai useamman maalipaikan erikoistilanteista ja kertaalleen Vahid Hambo pelattiin vapaaksi linjan taakse. Harmillisesti kuitenkin avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä.

SJK piti koko ensimmäisen puoliskon pallohallinnan itsellään ja vaikka IFK Mariehamn puolustikin tiukasti vastahyökkäyksiin luottaen, sai SJK pelattua muutaman kerran hyvin kotijoukkueen muodon sisään. Silti tauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin kuitenkin kaksi melko passiivista joukkuetta. Peli oli sekavaa, eikä tilanteita nähty.

50 minuutin pelin jälkeen Aristote Mboma loukkasi itseään ja jäi kentän pintaan seuraavassa pelikatkossa. Hänen tilalleen otettiin uusi SJK-pelaaja Denys Oliynyk.

Maalitilanteita ei nähty edelleenkään ja peli eteni jo kohti loppua. 76. minuutilla IFK Mariehamn sai kulmapotkun, joka kuivui kokoon kotijoukkueen rikkeen vuoksi. SJK sai vapaapotkun ja se pelattiin omalta maalilta oikeaan laitaan. Siellä pallo menetettiin keskiviivan kohdalla ja IFK pelasi sen nopeasti kerkelle Amin Nazarille. Nazari kääntyi ja laukoi heti. Veto lähti noin 30 metrin etäisyydeltä ja se upposi aivan tolpan juureen ja SJK:n maaliin. Jesse Öst oli maalissa voimaton.

Maalin jälkeen IFK vetäytyi entistä alemmaksi omalle alueelle ja SJK sai pienen paineen isäntien maalille. Se oli kuitenkin melko hengetöntä ja liike ylhäältä puuttui. SJK ei ollut vaarallinen ja vielä lopussa alkanut kaatosade vei lopunkin terän pelistä.

Kotijoukkue nappasi elintärkeän voiton ja nousi vain pisteen päähän SJK:n taakse.


FC Inter-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla lauantaina 4.8. kello 17 ja SJK-VPS OmaSP Stadionilla perjantaina 3.8. kello 20. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia