AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2018

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

VPS ja FC Lahti mittelevät pisteistä Vaasassa maanantaina.

VPS hakee jatkoa voittoputkelleen maanantaina, kun se vieraakseen Vaasaan FC Lahden.

VPS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja kuntopuntarissa viiden viime kamppailun osalta Veikkausliigan toiseksi paras. VPS:n kanssa yhtä paljon pisteitä on kerännyt vain HJK, jolla on viidestä viime ottelusta kuitenkin reippaasti parempi maaliero.

FC Lahti on kuntopuntarin neljäntenä, sillä se on voittanut viidestä viimeisestä pelistään kolme. Lahti on tällä kaudella tunnettu joukkueena, jolla oma pää pitää, vaikka vastustajan päädyssä ei niin hirveän usein soikaan.

Viisi viimeistä peliä Lahtea vastaan ovat menneet niukasti Lahden hyväksi, sillä noista kohtaamisista VPS on voittanut vain yhden. Lahti on voittanut kaksi ja kahdesti on pelattu tasan.

- Kova peli on tulossa. Lahti on aiheuttanut paljon vaikeuksia meille viime vuosien aikana nimenomaan pelillisesti. Pelit ovat olleet tuloksellisesti tasaisia, mutta vaikeita, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Joukkueet ovat toisilleen tällä hetkellä päävastustajia muutenkin, sillä sarjataulukossa Lahti kärkkyy viidentenä vain pisteen päässä Vepsusta. Tämän lisäksi Lahti on pelannut pelin vaasalaisia vähemmän.

VPS:n terveystilanne tärkeän ottelun alla on suhteellisen hyvä. Pitkäaikaisloukkaantuneiden Aatu Kujanpään, Elhadji Cissin ja Berkant Günerin lisäksi ei ole montaa miestä sivussa.

- Pitkäaikaispotilaiden lisäksi ainoastaan Aatu Laatikainen on vielä täysin varmasti tästä pelistä poissa. Isompia sairastelujakaan ei ryhmässä tällä hetkellä ole, Vuorinen kommentoi.

FC Lahti lähtee Vaasaan ehjällä kokoonpanolla. Sairastuvalla on vain Timi Voutilainen. Artjom Dmitrijev on puolestaan pelikiellossa. Teemu Jäntti on jälleen liittynyt harjoitusvahvuuteen U19-maajoukkueesta.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa Vaasasta tasaista ottelua. Hän myöntää, että joukkueessa on tällä hetkellä kova kilpailutilanne etenkin hyökkäyspäässä. Korkeakunnas peräänkuuluttaa pelisuunnitelmassa pysymistä.

- Meillä on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista. Pitää vain löytää kentälle ne pelaajat, joiden vire on sinä päivänä paras. Näin sen pitää ammattilaisjoukkueessa kyllä ollakin. VPS on hyvä ja vaikea joukkue. He ovat kovassa vireessä ja pelaavat hyvällä peruskaavalla. Pallollinen pelaaminen on kunnossa Vepsulla ja tällä kaudella he ovat lisänneet siihen myös enemmän pystyjuoksuja. Luvassa on tasainen ottelu ja meidän täytyy löytää oikea pelisuunnitelma ja pysyä siinä, Korkeakunnas ennakoi.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Kisapuistossa. Artjom Vjatkin siirsi Lahden johtoon toisen jakson alkuun, mutta Juho Hakola tasoitti ottelun noin tunnin kohdalla. Näin ollen paremmuus jäi ratkaisematta. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 44 kertaa. Lahti on ollut selkeästi parempi ja voittanut 23 kohtaamista. Vepsu on puolestaan juhlinut voittoa 13 kertaa. Maaleja mustapaidat ovat tehneet 63 Vepsun 41 vastaan.


VPS – FC Lahti maanantaina 30.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia