AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2018

​Niko Markkula selättänyt viimein vaikeudet: "Nyt odotan kutsua kentälle"

​Niko Markkula selättänyt viimein vaikeudet: "Nyt odotan kutsua kentälle"

Niko Markkula nauttii taas jalkapallosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vielä muutama kuukausi sitten FC Interin puolustajan Niko Markkulan koko ura oli vaakalaudalla. Nyt hän odottaa takaisin komentoa Veikkausliigakentille.

28-vuotias Markkula pelasi edellisen kerran FC Interin paidassa heinäkuussa 2017. Sen jälkeen sitkeä kantapäävamma on pitänyt miehen sivussa pelikentiltä.

Vielä jokunen kuukausi sitten Markkula ei tiennyt, pelaako hän enää koskaan jalkapalloa. Sitten tapahtui jotain odottamatonta, kun hän palasi takaisin kotikonnuilleen Jyväskylään.

- Kävin taas uudestaan kuvissa ja mitään eroa vanhaan ei löytynyt. Sain kuukauden pakkohuilin, jonka aikana lähdin käymään Jyväskylässä. Onneksi siellä isäni pakotti minut menemään keskussairaalaan ylilääkärin vastaanotolle. Hän katsoi ne kuvat ja sanoi, että hänellä on itsellään ollut sama vaiva ja että toipumisessa voi kestää 9 kuukautta puoleentoista vuoteen tai enemmän, Markkula kertoo FC Inter TV:ssä YouTubessa.

- Lääkäri sanoi, että lähde juoksemaan väkisin, et voi hajottaa sieltä mitään. Niillä opeilla on tässä menty ja viimeiset kolme viikkoa olen treenannut joukkueen mukana, enkä ole tuntenut minkäänlaisia kipuja. Täysiä pystyn vetämään ja nyt odotan kutsua kentälle, Markkula iloitsee.

Suuri kivi vierähti Markkulan sydämeltä. Hän etenee edelleen päivä kerrallaan, mutta tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin todella pitkään aikaan.

- Kaikki elämän laatu on parantunut. Vielä kun kesä on ollut tällainen, niin en keksi mitään parempaa. Osaan arvostaa tätä futista enemmän nyt, kun kaikki on taas paremmin, Markkula kertoo.

Markkula sai ensimmäiset minuuttinsa pelikentille vuoteen, kun hän pelasi FC Interin kakkosjoukkueessa Kolmosessa. Hän sai viikko sitten puoliajan verran vastuuta FC Ålandin vieraana.

- Pääsin pelaamaan ensimmäistä kertaan vuoteen. 45 minuuttia tuli vastuuta, vaikka itse asiassa olisin halunnut pelata enemmänkin. Koutsien ja fysioiden mukaan tuo oli kuitenkin maksimi.

- Meni odotettua paremmin. Minulla ei oikeastaan ollut muita odotuksia, kuin että pysyn pystyssä. Tästä on hyvä jatkaa.


RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä torstaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia