AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2018

FC Interissä yhteinen tavoite - "Ei vilkuilla taakse"

FC Interissä yhteinen tavoite - "Ei vilkuilla taakse"

Mikko Kuninkaan FC Inter kohtaa torstaina RoPS:n Rovaniemellä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter matkustaa torstaina Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Turkulaiset lähtevät haastamaan sarjakakkosta kaksi voittoa allaan. Rovaniemi on ollut Interille kuitenkin paha paikka, sillä viimeksi he ovat juhlineet voittoa siellä vuoden 2015 huhtikuussa.

Turkulaisten keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas kertoo ottelun lähtökohtien olevan silti otolliset.

- Paha lähteä puhumaan muiden puolesta, mutta uskon, että muillakin on tosi hyvä fiilis. Saimme kaksi voittoa viimeisestä kahdesta pelistä ja vihdoin hommat alkoivat sujumaan ainakin puolustussuuntaan päin. Peli on parantunut selvästi.

- Yhteinen tavoitteemme on ottaa edessä olevia joukkueita kiinni, eikä vilkuilla taakse ja mennä vain karkuun takana olevia, Kuningas kertoo.

Nuorukaisen oma kausi on lähtenyt parin viime kuukauden aikana kunnolla lentoon, kun vasenjalkainen pelaaja on vakiinnuttanut avauskokoonpanon paikkansa keskikentän keskellä.

- Olen saanut vastuuta paljon ja nauttinut siitä. Pelaaminen tuntuu hyvältä ja onnistumisia on tullut. Olen vihdoin löytänyt sen tasaisuuden, joten pelaaminen on nautinnollista. Kroppa on kunnossa ja kunto hyvä.

Interin taktiikassa joukkue pelaa kahdella pelaajalla keskikentän keskustassa. Seura hankki pari viikkoa sitten PS Kemistä Julian Guevaran, joka taistelee samasta pelipaikasta Kuninkaan kanssa. 20-vuotiaalla pelaajalla tuntuu olevan terve suhtautuminen uuteen joukkuekaveriin.

- Voi sen nähdä uhkana, mutta minusta kilpailu on hyvästä. Ihan sama vaikka siinä olisi monta kilpailijaa. Yleensä jos istuu vaihtopenkillä, syyn löytää vilkaisemalla itseään.

Interin edellinen ottelu pelattiin vajaa kaksi viikkoa sitten, jonka jälkeen pelaajat saivat muutaman päivän loman.

- Kaikki saimme levätä. Itse treenailin vähän kotopuolessa Lappeenrannan seudulla ja kävin veljeni häissä, jonka vuoksi sain pari päivää pidemmän tauon. Olin yksi bestmaneista, Kuningas sanoo ylpeänä.

Harjoittelu on maistunut hyvälle uuden päävalmentaja John Allenin alaisuudessa.

- Ei siinä kauheasti ole mikään muuttunut. (Fabrizio) Piccaretan aikana teimme jo isoja muutoksia ja homma selkeytyi. Meillä on nyt hyvä meininki treenaamisessa ja olemme saaneet siihen järkevän rytmin.


RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä torstaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia