AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2018

FC Lahti voittoon lopussa (FC Lahti-IFK Mariehamn 2-0)

FC Lahti voittoon lopussa (FC Lahti-IFK Mariehamn 2-0)

FC Lahti nappasi arvokkaat pisteet sunnuntaina kaatamalla IFK Mariehamin kotonaan 2-0.

Alku oli lahtelaisille hankala. IFK Mariehamn sai ensimmäisen paikan jo 2. minuutilla FC Lahden pallonmenetyksen jälkeen. Pontus Åsbrinkin laukaus viuhui hieman takatolpasta ohi. Pelin 10. minuutilla lahtelaisten puolustus arvioi tilanteen väärin ja Simon Silverholt pääsi yksin läpi. Hyvin peittämään tullut Oskari Forsman selvitti tilanteen.

Silverholt pääsi laukomaan hetkeä myöhemmin kulmapotkusta, mutta volleysta puuttui voima. Vain minuuttia myöhemmin Artjom Dmitrijev pääsi tälläämään kulmapotkusta kohti vieraiden maalia, mutta pallo leijaili yli ylärimasta.

Lahtelaisten seuraavasta paikasta vastasi Hassan Sesay, jonka vedon saarelaisten kassari Ihor Levchenko torjui. Ottelu jatkui aaltoilevana myös seuraavat minuutit. Puolen tunnin pelin jälkeen meno rauhoittui hieman ja seuraavaa kunnon hässäkkää saatiin odottaa puoliajan loppuun saakka. Sen järjesti IFK Mariehamn, mutta Lahti säästyi takaiskulta.

Toinen puoliaika alkoi maltillisesti. Ottelun 55. minuutilla avaukseen noussut Fareed Sadat satutti jalkaansa, minkä vuoksi hyökkääjä jouduttiin ottamaan vaihtoon. Kentälle vaihdettiin Ville Salmikivi. Vaihdon jälkeen Lahti sai pallollista otetta itselleen, mutta vaaralliset maalipaikat olivat kortilla.

81. minuutilla FC Lahti sai pelattua vieraiden puolustuksen rikki, mutta Anierin veto tylsyi Levchenkon torjuntaan. Kotiyleisö pääsi piinasta 84. minuutilla, kun lahtelaiskippari Mikko Hauhia tälläsi pallon tarkasti saarelaismaalin yläkulmaan. Santeri Hostikka teki maaliin hyvän esityön kuljettamalla pallon vieraiden maalia kohti ja syöttämällä sen Paanaselle, joka taas jatkoi kuulan oikealle puolelle Hauhialle.

IFK Mariehamn panosti lopun pelistä hyökkäykseen, mikä avasi tilaa lahtelaisten vastaiskuille. Edellisessä maalissa vahvasti mukana ollut Hostikka ratkaisi ottelun lopullisesti lisäajan alussa. Hostikan kuljetus päättyi tarkkaan laukaukseen maalin vasempaan alakulmaan. FC Lahti piti maalin puhtaana Forsmanin johdolla loppuun saakka.


VPS – FC Lahti maanantaina 30.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 29.7. kello 19.00 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia