AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2018

​VPS:n Juha Hakola laittanut ennätykset uusiksi: "Aina puhutaan pienistä marginaaleista"

​VPS:n Juha Hakola laittanut ennätykset uusiksi: "Aina puhutaan pienistä marginaaleista"

Juha Hakolan jalka käy kuumana, (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n hyökkääjä Juha Hakola on iskenyt tällä kaudella enemmän maaleja ja antanut enemmän maaliin johtaneita syöttöjä kuin koskaan urallaan Veikkausliigassa. Saavutuksesta tekee entistä arvokkaammaksi se, että kausi on vasta puolivälissä.

Hakola on ollut vaasalaisten hyökkäyspelin sielu tällä kaudella. 30-vuotias laitapelaaja on iskenyt Vepsulle jo kuusi maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Molemmat ovat herran omia ennätyksiä. Edellinen maaliennätys (3 maalia) oli viime kaudelta.

Vaatimattomana miehenä Hakola ei tietenkään pidä numeroistaan suurempaa mekkalaa. Se ei kuitenkaan ole sattumaa, että VPS ja Hakola ovat hyvässä vireessä.

- Juoksemme enemmän linjan taakse ja olemme sitä kautta luoneet parempia maalintekopaikkoja kuin viime vuonna. Viime kauden lopussa monet joukkueet pelasivat meitä vastaan matalalla blokilla. Sellaista vastaan on tietysti paljon vaikeampi pelata kuin sellaista, joilla linja on ylempänä, Hakola tietää.

- Ehkä myös paikat jotka olemme saaneet, olemme käyttäneet paremmin. Mielestäni olisin esimerkiksi voinut tehdä tehoja paljon enemmän jo viime kaudella. Nyt on "Seballakin" (Strandvall) jalka kuumana ja (Douglas) Cae on saanut maaleja. Se on helppo laittaa palloja sellaisille pelaajille, joilla on kuuma jalka ja pää, Hakola jatkaa.

Hakolan mainitsema Sebastian Strandvall on myös laittanut maaliennätyksensä (8 maalia) jo uusiksi tällä kaudella. Jotain kummallista Vaasassa siis on talven ja kevään aikana tapahtunut. Hakolalla on tähän kuitenkin täysin luonnollinen selitys.

- Onnistuminen antaa positiivista itseluottamusta ja siitä muodostuu kierre. Kun osuu, niin luotat itseesi enemmän ja vedot lähtee paremmin. Olemme myös tehneet pajon viimeisteluharjoituksia viimeisen muutaman kuukauden aikana. Näen, että siitäkin on olut meille paljon hyötyä, Hakola paljastaa.

- Olemme harjoitelleet maalintekoa erilaisista kulmista ja erilaisista kuljetuksista tai syötöistä. Siitä tulee perusvarmuus tekemiseen pelissäkin. Ehkä voitat sillä sen 0,1 yksi sekuntia lisää aikaa, mutta se riittää siihen, että saat laukauksen vastustajan jalan ohitse. Aina puhutaan pienistä marginaaleista. Treenin kautta tulee se varmuus, että marginaalit käännetään myös hyväksi.

Hakola ja VPS jatkavat maalien tehtailemista tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana joko Nelosen Futiskierros-lähetyksestä tai Ruudusta.

Lisää uutisia