AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2018

TPS-leirissä hyvät muistot Tapiolasta

TPS-leirissä hyvät muistot Tapiolasta

Jonni Peräaholla on menossa debyyttikausi Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka ja TPS ottavat lauantaina toisistaan mittaa Tapiolan urheilupuistossa Espoossa.

TPS-leirissä muistellaan hymyssä suin edellistä Tapiolan vierailua, sillä turkulaiset varmistivat nousunsa Veikkausliigaan viime syksynä juuri Espoossa.

- Tietysti nousun varmistuminen silloin Veikkausliigaan oli hieno päivä koko seurayhteisölle, mutta ne ovat tällä hetkellä vain loistavia muistoja. Silloin oli kivaa ja totta kai olisi mukava jatkaa niissä merkeissä eteenpäin, TPS:n keskikenttäpelaaja Jonni Peräaho myöntää seuransa verkkosivuilla.

TPS hävisi viime lauantaina HJK:lle melko tulistenkin vaiheiden jälkeen lopulta 2-1. Klubi meni ottelussa 2-0-johtoon ja Elias Ahde kavensi ottelun loppulukemiin lisäajalla. TPS oli lopussa kaksi paikkaa vielä tasoittaakin ottelu, mutta HJK piti kotonaan kuitenkin pintansa. Ottelun jälkeen oli jonkinlaista polemiikkia muutamista tuomioista.

- Ihmisiä tässä kaikki ollaan, näitä mielipiteitä jakavia tilanteita tulee ja menee aina, ja eiköhän ne lopulta aika tasan kuitenkin mene, Peräaho kuittaa.

- Mutta muuten lopputulos olisi voinut olla erilainenkin. Meilläkin oli mestoja ottelun aikana ja sitten ihan lopussa myös, mutta toki niitä oli myös HJK:lla.

Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelaava Peräaho on uurastanut pääasiassa puolustavammassa roolissa keskikentällä, mutta myös laitapuolustajan tontti on tullut tutuksi. 24-vuotias Peräaho näytti kotiyleisölleen 7.7. pelatussa PS Kemi -ottelussa, että myös hyökkäyspään pelaaminen luonnistuu, kun vaan paikka tulee. Hän sijoitti Mika Ääritalon taitavan sivusyötön aivan PS Kemin maalin vasemman tolpan juureen.

- Oli alkuun vähän pelonsekaiset tunteet Veikkausliigan suhteen, kun ei oikein tiennyt, että mitä odottaa. Ihan hyvin tässä on päästy kuitenkin joukkoon mukaan. Veikkausliiga on kuitenkin Ykköseen verrattuna vielä paljon armottomampi sarja. Pelin tempo on selvästi kovempi ja oman alueen virheistä, ja muistakin virheistä, rangaistaan vielä paljon kovemmalla kädellä, Peräaho tietää.


FC Honka-TPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 21.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia