AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2018

​HJK:ssa tiedetään: "BATE on täysin eri luokan vastustaja"

​HJK:ssa tiedetään: "BATE on täysin eri luokan vastustaja"

HJK:n puolustaja Daniel O'Shaughnessy iloitsi joukkueen jatkopaikasta Mestarien liigan karsinnassa. Kilpailun seuraava vastus onkin sitten jo huomattavasti kovempi mittari Klubille.

HJK eteni Mestarien liigan karsinnan toiselle kierrokselle kaatamalla färsaarelaisen Vikingurin yhteismaalein 5-2. Toisessa osassa tiistaina HJK ei juuri jättänyt vastustajalleen mahdollisuuksia tekemällä kolme maalia ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin pelin aikana. Peli päättyi helsinkiläisten 3-1 kotivoittoon.

- Teimme sen mitä meidän piti tehdä ja nyt vasta ne tosipelit oikeastaan alkaa. Saimme vapauttavan maali heti alkuun, enkä usko että voittajasta oli sen jälkeen mitään epäselvyyksiä, O'Shaughnessy kertoi matsin jälkeen.

- Pelasimme fiksusti. Emme päästäneet heitä peliin, emmekä antaneet heille palloa lainkaan.

O'Shaughnessy urakoi läpi ottelun vasempana laitapuolustajana. Talvella Klubiin siirtynyt puolustaja on viihtynyt hyvin Töölössä. Vastuuta on tullut paljon ja sitä myötä myös miehen peli-ilo on korkealla.

- Olen tykännyt olla täällä. Helpompaahan se on tietysti aina pelata silloin kun voittaa, hän nauraa.

- Olen saanut pelata todella paljon, niin pakkina kuin topparina. Itse tykkään ehkä enemmän topparin tontista, mutta loukkaantumistilanteen takia olen joutunut pelaamaan paljon pakkina.

Laitapuolustajalla on HJK:ssa paljon hyökkäysvastuuta. 23-vuotias O'Shaughnessy on saanut tehoja itsestään hyvin irti laidalla, mutta topparin tontti kutsuukin ihan muista syistä.

- Hyökkäyksiin on helppo lähteä mukaan, mutta takaisin tuleminen on se vaikeampi osio, Daniel nauraa.

- Olen kuitenkin kiitollinen, että olen saanut pelata paljon. Ihan hyvin ovat pelit menneet.

HJK on painanut Veikkausliigaa tiukkaa tahtia eteenpäin, mutta nyt kiire hieman helpottaa. Joukkue saa huilata viikon päivät ja valmistautua rauhassa seuraavaan vastustajaan, joka on 12 kertaa peräkkäin Valko-Venäjän mestaruuden voittanut BATE Borisov. Haaste onkin pari pykälää vaikeampi.

- Tässä hoidetaan palauttavat treenit alta pois ja vedetään hyvä treeniviikko nurtsilla, että ollaan valmiita BATE Borisovia vastaan. Se on täysin eri luokan vastustaja, mutta luotamme joukkueena siihen, että meillä on saumat edetä jatkoon, O'Shaughnessy uskoo.

BATE Borisovissa pelaa Huuhkajien hyökkääjä Jasse Tuominen. Joukkueiden ensimmäinen osaottelu pelataan 25. heinäkuuta Borisov-Areenalla.

Lisää uutisia