vko.29 // 16.7.2018

HJK hyvistä asetelmista kotiotteluun Víkinguria vastaan

HJK hakee jatkopaikkaa Mestarien liigan karsinnoissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Mestarien Liigan ensimmäinen karsintakierros paketoidaan HJK:n osalta tiistaina, kun färsaarelainen Víkingur saapuu Helsinkiin. Klubi lähtee kamppailuun hyvistä lähtökohdista avausosan voiton myötä.

HJK voitti viikko sitten pelatun ensimmäisen osaottelun lukemin 2-1. Helsinkiläiset johtivat avauspuoliajan jälkeen jo kahdella maalilla, mutta Gunnar Vatnhamar iski kotijoukkueen kavennuksen toisella puoliajalla. Varsinkin avauspuolikas oli Klubilta todella hyvä, vaikkakin Víkingur osoitti vaarallisuuttaan tauon jälkeen.

Voitto sekä kaksi vierasmaalia petasivat HJK:lle hyvät lähtökohdat toiseen kamppailuun. Víkingurin on onnistuttava Helsingissä maalinteossa ainakin kahdesti. Mikä tahansa Klubin voitto tai jopa tasapeli riittää helsinkiläisille jatkopaikkaan, kuten myös tappio lukemin 0-1. Kotijoukkue saakin olla tiistaina erityisen tarkkana vastustajan terävien vastahyökkäysten sekä erikoistilanteiden kanssa.

HJK uurasti viikonloppunakin, kun joukkue kohtasi Veikkausliigassa TPS:n niin ikään lukemin 2-1. Klubin maaleista vastasivat Hannu Patronen sekä tasan kolmen kuukauden tauon jälkeen Veikkausliigassa osunut Riku Riski. TPS onnistui kavennusosumassaan lisäajalla.

Klubin kotivire on ollut viime aikoina erinomainen. Voitto TPS:sta oli joukkueelle jo seitsemäs peräkkäinen Töölössä. Maaliero näissä otteluissa on HJK:n eduksi murskaavasti 21-3.

HJK:lla on käsissään kriittiset ajat, sillä europelit tiivistävät ottelutahtia reilusti. Esimerkiksi nyt Klubi pelaa kolme ottelua viikon sisään, joten pelaajat ovat kovalla rasituksella. Päävalmentaja Mika Lehkosuo lepuuttikin osaa pelaajista viikonloppuna, sillä maalivahti Maksim Rudakovin lisäksi TPS:aa vastaan avauskokoonpanossa oli kuusi samaa pelaajaa kuin tiistaina Färsaarilla.

Víkingur ei viikonloppuna urakoinut, vaan joukkueen edellinen peli oli Klubia vastaan tiistaina. Färsaarten pääsarjassa on käynnissä perinteinen kesätauko, mikä alkaa kauden yltäessä puoliväliinsä kesäkuun lopussa ja päättyen kuukautta myöhemmin. Víkingur on pelannut kuluvalla kaudella 16 sarjaottelua, joista viimeisin oli vajaat kolme viikkoa sitten. Viikingit on sarjataulukon kolmannella sijalla 29 pisteellään, mutta matkaa piikkipaikalle on kertynyt 11 pinnaa.

Kesä saapui Suomeen ryminällä ja myös tiistaille on lupailtu erittäin lämmintä ilmaa sekä aurinkoa. Vaikka Suomikaan ei usein kylve helteessä, niin Färsaarilla on totuttu vieläkin viileämpään ilmastoon: pinta-alaltaan Ahvenanmaatakin pienemmässä maassa lämpötila ei nouse kesälläkään paljoa yli kymmenen asteeseen.

HJK ja Víkingur Gøta kamppailevat pääsystä Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu valkovenäläinen BATE Borisov, joka on voittanut maansa pääsarjan mestaruuden peräti 12 kertaa putkeen. Otteluparin häviäjän taival jatkuu vastaavasti Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella, jossa on vastassa häviäjä otteluparista Torpedo Kutaisi/Sheriff Tiraspol.

HJK - Víkingur Telia 5G Areenalla tiistaina 17.7. kello 19.00.