AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2018

Hannah kiitteli PS Kemin debytantteja - "Tulivat peliin fantastisesti"

Hannah kiitteli PS Kemin debytantteja - "Tulivat peliin fantastisesti"

David Hannah kiitteli akatemiapelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi joutui lauantain kotiotteluun FC Honkaa vastaan perin siipirikkoisena, mutta taisteli 1-1-tasapelin.

PS Kemin riveistä oli eri syistä poissa peräti seitsemän pelaajaa ja lisäksi tuorein hankinta, ranskalaistoppari Jean-Felix Somay Moyengo Somy ei saanut vielä pelilupaa tähän otteluun.

Joukkue turvautui Akatemia -pelaajien apuun, joista kolme teki liigadebyyttinsä ja kärkimies Luiyi Laguerre nousi aloituskokoonpanoon asti. 17-vuotias, kahdeksan vuotta sitten Dominikaanisesta Tasavallasta Kemiin muuttanut "Luigi" pelasikin ennakkoluulottomasti, oli tehdä pari maaliakin ja nousi ansaitusti ottelun palkittujen pelaajien joukkoon. Laguerre kuuli pääsystä aloitukseen vasta 20 minuuttia ennen peliä kun kuumeinen Keaton Isaksson ei ollut pelikuntoinen.

– Olihan se yllätyskomennus, mutta ihan hyvältä ensimmäinen liigapeli tuntui. Palloa olisin halunnut enemmän, mutta pitää vain hyväksyä se miten peli meni, kokeneita Honka-pelaajia mainiosti haastanut nuorukainen tuumi.

Vaihdosta aiemmin vain kolmosta pelanneista Akatemian nuorista kentälle kirmasivat Laguerren lisäksi myös Kaapo Lepojärvi ja Henri Korkeamäki. Tämä lienee liigahistoriaa, tuskin koskaan aiemmin samassa ottelussa ja samassa joukkueessa on tehnyt liigadebyyttinsä kolme aiemmin vain Kolmosen tasolla pelannutta pelaaja.

– Akatemian miehet tulivat peliin todella fantastisesti, kiitteli valmentajana ensimmäiseen liigapisteensä kairannut David Hannah.

Hannahin mukaan koko joukkue pelasi hyvin. Myös läpi kauden loukkaantuneena ollut ja niinkään liigadebyyttinsä tehnyt brassitoppari Jorginho oli vakuuttava pelipaikallaan puolustusta johtaneen Marek Kaljumäen rinnalla. Tätä ennen Jorginho oli pelannut vain yhden Suomen cupin ottelun ja samoin yhden Akatemia-pelin Kolmosessa.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia