FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2018

FC Lahti valmis europeleihin: ”Taistelutahto on entistä kovempi”

FC Lahti valmis europeleihin: ”Taistelutahto on entistä kovempi”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kohtaa torstaina Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen ottelussa islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Mustien Kuhnureiden kapteeni Mikko Hauhia on piiskannut joukkueensa taisteluilmeen kuntoon europelejä varten.

33-vuotias Mikko Hauhia pääsee pelaamaan toisen kerran urallaan europelejä synnyinkaupunkinsa seurassa. Myös odotukset ovat sen mukaiset.

- Edelleen on todella odottavainen fiilis. Pari vuotta tässä on venattu, että europelit palaavat tänne, Hauhia kertoo.

FC Lahden vastustaja tulee Islannista, jonka sarjassa FH Hafnarfjördur on tällä hetkellä neljäntenä. Muutama vuosi takaperin kyseinen joukkue pudotti SJK:n jatkosta yhteismaalein 2-0, joten kova ryhmä on vastassa.

- En tiedä, ovatko he perinteinen islantilainen joukkue, mutta he pyrkivät avaamaan peliä alhaalta asti. Tämän kauden pelejä silmällä pitäen sen pitäisi sopia hyvin meille. Kyseessä on kokenut ja taitava porukka, Hauhia tietää.

- Parasta pitää laittaa pöytään, että heidät voitamme, mutta olemme kaataneet hyviä joukkueita Veikkausliigassakin tällä kaudella. Hyvillä fiiliksillä lähdemme peliin, hän jatkaa.

Yleensä huono kenraali tarkoittaa hyvää ensi-iltaa. Tämä on Lahdessa toiveissa, sillä joukkue kohtaa islantilaiset allaan tappiot SJK:lle ja FC Interille.

- Nuo pari tappiota herättivät joukkuetta todellisuuteen tai mihin vain, mutta ei missään tapauksessa lannistanut. Taistelutahto kopissa on entistä kovempi, Hauhia vakuuttaa.

FC Lahti kohtaa islantilaisen FH Hafnarfjördurin torstaina 12.7. klo 19 Lahden Stadionilla.

Lisää uutisia