FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2018

Ilveksen Wiss: "Turhia vierasmaaleja ei saa päästää"

Ilveksen Wiss: "Turhia vierasmaaleja ei saa päästää"

Jarkko Wiss painottaa tarkkaa puolustuspelaamista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa Eurooppa-liigan karsinnassa PFC Slavia Sofian, joka on Bulgarian hallitseva cup-mestari. Eurokentillä Ilves nähtiin viimeksi vuonna 1991 italialaista AS Romaa vastaan, joten 27 vuoden pitkä odotus tulee nyt päätökseensä.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli vuonna 2007 pelaajana pudottamassa Slavian paikallisvastustaja Levskiä eurocup-kentiltä.

– Bulgaria on perinteisesti kova futismaa, mutta sofialaisia on ennenkin kaadettu tamperelaisvoimin. Bulgariasta on hyviä muistoja. Ainakin silloin huomasi, että Levski ei ollut kesällä vielä terävimmässä iskussaan. Olemme nyt Slaviaa vastaan selvästi altavastaajia, mutta pientä etua meille voi tosiaan tuoda se, että Bulgariassa kausi on vasta alkamassa. Heidän joukkueensa hakee vielä muotoaan, Wiss kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Pre season -vaiheesta huolimatta Slavian pelitapaan on päästy perehtymään kattavasti.

– Olemme tutustuneet ottelutallenteisiin ja -raportteihin, ei tässä sinällään ole mitään epäselvää. Kyseessä on isokokoinen ja ulkomaalaisilla pelaajilla vahvistettu joukkue. Slavian viimeisimmässä Super Cup -matsissa he puolustivat kurinalaisesti. Fyysistä ja kovaotteista pelaamista. Slavia vaikuttaa rutinoituneelta porukalta. Totta kai vuosi ja pelaajat vaihtuvat, mutta valmentaja on pysynyt samana, joten peliajatus pysynee ennallaan.

– Sarjassa Slavia ei ole menestynyt viime aikoina ihan niin hyvin, mutta Cup-mestaruus kertoo, että he osaavat valmistautua ottelukohtaiseen pelaamiseen. Meidän pitää olla siis hereillä. Haluamme näyttää olevamme kotijoukkue pelaamalla aktiivisesti. Pelin pitää olla rohkeaa. Samalla tulee kuitenkin muistaa, että ensimmäisen osaottelun tärkein tavoite on se, että toisessa osaottelussa on vielä pelattavaa. Turhia vierasmaaleja ei saa päästää, Wiss päättää.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia