FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 10.7.2018

Ilves-vahti eurovastustajasta: "Yhden hyökkääjän heidän riveistään tunnistin"

Ilves-vahti eurovastustajasta: "Yhden hyökkääjän heidän riveistään tunnistin"

Mika Hilander on valmis europeleihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves palaa europeleihin 27 vuoden tauon jälkeen. Joukkueen kapteeni Mika Hilander oli 8-vuotias, kun hänen kasvattiseuransa kohtasi AS Roman syksyllä 1991.

Nyt on vastassa uusi tuttavuus Slavia Sofia. Balkanilaisesta jalkapallokulttuurista Hilanderilla on omanlaisensa aavistus.

– Slavia Sofia taisi päästä Eurooppa-liigaan voitettuaan Bulgarian Cupin, eli kyseessä ei voi olla huono joukkue. Heillähän ei vielä kausi ole käynnistynyt, eli he ovat vielä pre-season -vaiheessa. Se saattaa antaa meille pienen edun. Samoin tekonurmella pelaaminen ei ole heille aivan yhtä tuttua kuin meille, Hilander tuumaa Ilveksen verkkosivuilla.

– Katselin tilastoista, että he olivat edellisessä pelissä ottaneet peräti 7 keltaista korttia. Yrittävätköhän fyysisellä pelillä sekoittaa meidän peliä? No, me olemme riittävän taitavia pitämään palloa hallussa. Pakotetaan heidät rikkomaan ja ehkä sieltä korttien joukosta heille rapsahtaisi vaikka pari punaistakin.

– Yhden hyökkääjän heidän riveistään tunnistin. Ivailo Dimitrov on sellainen target-hyökkääjä, joka vahvana pääpelaajana taitaa olla heidän paras maalintekijänsä. Meillä on pitkiä toppareita ottamassa häneltä kyllä tilan pois, Hilander pohtii.

Hilanderin mukaan vierasotteluissa kannattaa varautua kaikkeen.

- Joskus käy niin, että hotellista katkeaa sähköt, harjoituspallot ovat lussuja tai muita erikoisia "sattumia". Vaikka ne toki harmittavat, niin nekin täytyy osata kääntää eduksi. Ammennetaan niistä tuleva kiukku positiiviseksi energiaksi itse peliin.

Monen sattuman kautta Slavia-kotipelin tapahtumapaikkana toimii Telia 5G Areena Helsingissä, jossa Ilves pelasi ensimmäiset kotiottelunsa myös Veikkausliigassa.

– Valitettavasti emme saaneet vielä europeliä tuotua Tampereelle. Sitä on enää turha murehtia, asialle ei voitu mitään. Eikä Helsinki nyt mitenkään kaukana ole, puolitoista tuntia omalla autolla ja tunti junalla. Saman verran kestää Lontoossa matkustaa kaupungin laidalta toiselle laidalle. Nyt ei kannata antaa paikkakunnan vaikuttaa asiaan. Tampereen Ilves pelaa ja toivottavasti Ilves-fanit ovat paikalla kannustamassa meidät voittoon.

Nimenomaan voitto on sana, joka toistuu Hilanderin puheessa. Se mielessään kapteeni johdattaa joukkonsa kentälle torstaina.

– Olemme motivoitunut ja itseensä luottava joukkue. Kopissa jokainen pelaaja tietää, että me pystymme edetä jatkoon, kunhan noudatamme yhteistä taktiikkaa. Kotipelistä lähdetään hakemaan voittoa, mutta erittäin tärkeää on myös pitää oma maali puhtaana. Vierasmaalin merkitys näissä peleissä on niin suuri. Bulgariaan olisi kiva lähteä 2-0 voitto taskussa.

– Kannattaa tulla paikan päälle! Kentällä nähdään taktisesti hyvin valmistautunut, rohkea, nuorekas sekä eteenpäin pyrkivä Ilves, Hilander luo henkeä.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia