FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 10.7.2018

Ilves-kippari tyytyväinen nuorten esiinmarssiin

Ilves-kippari tyytyväinen nuorten esiinmarssiin

Mika Hilander on Ilveksen luottopelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on pelannut 18 ottelua Veikkausliigassa. Kausi 2018 on siis jo hyvän matkaa yli puolenvälin.

Joukkue on seitsemäntenä sarjassa kahden voiton päässä mitalisijoituksesta. Kapteeni ja luottomaalivahti Mika Hilander on pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta täydet minuutit pitäen seitsemän nollapeliä.

– Olemme pelanneet ihan ok. Välillä on ollut hyviä hetkiä ja välillä taas huonompia. Tasaisuutta ei olla vielä pystytty saamaan aikaiseksi. Varsinkin kotona olisi tarvinnut ottaa enemmän voittoja. Kyllä me vahvasti olemme edelleen mukana mitalitaistossa, Hilander kertoo seuransa verkkosivuilla.

Ilves on antanut peliaikaa monelle ensikertalaiselle liigassa. Viime pelissä avauskokoonpanon keski-ikä oli vain hieman päälle 22.

– Meistä puhutaan nuorena joukkueena, mutta ehkä kyseessä on ennemminkin nuorekas joukkue. Meillä on kyllä paljon nuoria pelaajia iältään, mutta he ovat jo suhteellisen kokeneita pelaajia. Olemme toki silti ajaneet sisään 18-vuotiaita pelaajia ja hyvällä menestyksellä. Meillä se ikä ei merkitse niinkään, vaan taito ja asenne ratkaisee peliminuutit.

– Onhan se hienoa, että seuran junioriputkesta tulee joka vuosi uusia pelaajia Veikkausliigaan ja jopa ulkomaille. Joko suoraan junnuista tai pienen kierron kautta alasarjoista. Tarkoitus on pitää olosuhteet sellaisina, että pystymme houkuttelemaan nuoria ja kehityskykyisiä pelaajia muualtakin. Ilvekseen pelaajia ei osteta rahalla, vaan haetaan pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään työtä kehittyäkseen yhä paremmiksi. Täällä on huippuvalmennus, Hilander kiittelee.


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia