vko.28 // 9.7.2018

SJK nappasi kovan päänahan (SJK-RoPS 2-1)

SJK otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla RoPS:n kotikentällään 2-1. Päivän ainoan Veikkausliigaottelun maalit tekivät Anders Bååth ja Johannes Laaksonen sekä vieraiden Lucas Lingman.

SJK antoi pallonhallinnan suosiolla RoPS:lle ottelun alussa. SJK asettui tiiviiseen puolustukseen, eikä antanut oikeastaan minkäänlaista prässiä RoPS:n puolustajille pelin avaamisvaiheessa. Mutta jos RoPS tiputti maalivahti Antonio Reguerolle asti, SJK prässäsi. Pallonriiston jälkeen SJK yritti päästä nopeaan vastahyökkäykseen, mutta jos siihen ei ollut tilaisuutta, eteni SJK pallonhallinnan kautta.

Billy Ions nousi kahdeksannella minuutilla komeasti vasemmalta laidalta, ja ohitti RoPS:n puolustajan vauhdikkaasti. Ionsin laukaus suuntautui kohti etukulmaa, mutta Reguero pystyi torjumaan.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Johannes Laaksonen pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta veto jäi vähän heppoiseksi, eikä Reguerolla ollut vaikeuksia.

Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla vapaapotku varsin hyvästä paikasta. RoPS:n vaparin laukoi Taye Taiwo, mutta hänen laukauksensa viuhui yli maalin. SJK sai oman vapaapotkusta aivan boksin kulman rajalta, kun Joona Lautamaja kaadettiin. Johannes Laaksosen antama vapaapotku ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Jesse Sarajärvi jätti kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Emile Paul Tendeng.

Toisella puoliajalla peli muuttui hieman avonaisemmaksi. RoPS vaihtoi kentälle Aleksandr Kokon Aapo Heikkilän tilalle, ja Kokko toikin heti vaaraa RoPS:n hyökkäyspeliin. Vierasjoukkue sai palloa boksiin ja hallitsi toisen puoliajan alkua. SJK kuitenkin pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, ja siirtyi kuskin paikalle vajaan tunnin kohdalla. SJK pelasi pari varsin mukavaa syöttökombinaatiota, ja pääsi keskittämään hyvistä asemista, mutta RoPS:n puolustus pystyi blokkaamaan ne kulmapotkuiksi. Johannes Laaksonen pääsi puolittaiseen läpiajoon ja laukaus meni vain hieman ohi takakulmasta.

Anders Bååth teki talvella kaksi komeaa kaukolaukausmaalia, mutta liigassa ei ole paikkoja kovin paljoa ollut, etenkin, kun ruotsalainen on pelannut viime peleissä topparina. Tänään ruotsalaisella oli yksi paikka, ja sen hän käytti upeasti hyväkseen. Joonas Sundanille pelattiin pallo vasempaan laitaan. Hänen keskityksensä meni pelaajaryppään yli Emile Paul Tendengille, joka sai pidettyä pallon pelissä. Tendeng antoi taakse Anders Bååthille, jonka tykki osui kohdilleen.

Lisää tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin. Mihkel Aksalu antoi pitkän vapaapotkun vasempaan laitaan Joonas Sundmanille, joka jatkoi pallon päällään kohti Aristote Mbomaa. Juuso Hämäläinen pääsi väliin, mutta hänen puskunsa tuli suoraan Johannes Laaksoselle, joka laukoi vielä Bååthiakin komeamman maalin. Maali oli Laaksoselle jo kauden neljäs. Kaikki maalit ovat syntyneet Alexei Eremenkon alaisuudessa, eli 10 ottelun aikana.

RoPS koki erittäin ikävän takaiskun 77. minuutilla, kun Aleksandr Kokko joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. "Boris" ehti olla kentällä vain puoli tuntia.

RoPS prässäsi kahden maalin tappiollakin ajoittain yllättävän vähän, ja SJK pystyi puolustamaan pitämällä palloa ja syöttelemällä. RoPS:n Lucas Lingman pystyi vielä kaventamaan 94. minuutilla, mutta se oli vierasjoukkueen kannalta liian vähän ja liian myöhään. Lingmaninkin maali oli illan teeman mukaisesti varsin komea.

FC Inter - SJK lauantaina 14.7. kello 19.00 Veritas Stadionilla ja RoPS - SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 21.7. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.