FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 9.7.2018

Ilves jatkosopimukseen oman kasvatin kanssa - ”Haluan voittaa mitalit tämän seuran riveissä”

Ilves jatkosopimukseen oman kasvatin kanssa - ”Haluan voittaa mitalit tämän seuran riveissä”

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen 20-vuotias toppari Diogo Tomás on solminut 1+1-vuotisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa Ilveksen kanssa.

Diogo Tomásin aiempi sopimus kattoi kuluvan pelivuoden 2018. Uuden sopimuksen myötä nuori toppari nähdään keltavihreissä vähintäänkin vielä ensi kauden ajan. Mikäli seura käyttää optionsa lisävuodesta, tulee Tomás edustamaan Ilvestä aina vuoteen 2020 asti.

Suomen nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Tomás on Ilveksen oma kasvatti, joka debytoi edustusjoukkueen paidassa Veikkausliigassa jo kaudella 2015. Vuonna 2016 hän pelasi Ilveksen lisäksi lainapestillä Mikkelin Palloilijoissa Kakkosta. Kaudeksi 2017 tie vei FC Hakaan, jossa Ykkösen pelejä kertyi 20 ja maalejakin yksi. Hakan kannattajat valitsivat Tomásin vuoden pelaajaksi.

Tomás palasi joulukuussa 2017 Ilvekseen. Ulottuva puolustaja on tänä vuonna esiintynyt 13 Veikkausliigan ottelussa ja neljässä Suomen Cupin ottelussa. Voidaan siis sanoa, että Tomás on tehnyt läpimurtonsa pääsarjatasolle.

– On erittäin hienoa, että seurajohto halusi jo näin aikaisessa vaiheessa jatkaa sopimustani. Olihan sitä muutama seura jo ilmaissut mielenkiintonsa, mutta kyllä itse halusin nimenomaan Ilveksessä jatkaa. Tämä on se seura, jonka riveissä haluan mitalit voittaa, Tomás hehkuttaa.

– Täällä meillä on niin uskomattoman hieno joukkue. Loistavat pelikaverit, todellakin osaava valmennus, hienot taustahenkilöt. Tottakai myös se, että perhe ja muutkin kaverit ovat lähellä merkitsee paljon. Ilves on minulle ehdottomasti se paras vaihtoehto kehittyä pelaajana. Seuran toiminta on mallikasta ja koko ajan katsotaan myös tulevaisuuteen.

Ilves on tällä hetkellä seitsemäntenä Veikkausliigassa. Tomás kuvailee tunteitaan alkukaudesta ristiriitaisiksi.

– Olemme pelanneet mielestäni paremmin mitä sarjataulukko kertoo. Enemmän pitäisi olla pisteitä, mutta kyllähän me vielä mitalitaistossa olemme mukana. Oma peli kulkee samalla tavoin, tässä on ollut sekä hyviä että huonoja pelejä. Sellaisen tietynlaisen tasaisuuden kun saa, niin sitten voi olla tyytyväinen.

Kuluvalla viikolla alkaa myös Ilveksen eurocup-taival bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstaina Helsingin Telia 5G Areenalla klo 19.

– On hienoa päästä mittaamaan omaa ja joukkueen tasoa kansainvälisiä joukkueita vastaan. Kyllähän me lähdemme voittoa hakemaan. Muun Euroopan taso on yleisesti ottaen kovempi kuin kotimaan taso, mutta kyllä meillä on täydet mahdollisuudet jatkopaikkaan. Koko joukkue on erittäin motivoitunut ja keskittynyt. Uskomme itseemme ja valmennuksen luomaan pelitaktiikkaan.

– Pelistä tulee Veikkausliigaan verrattuna varmaan vauhdikkaampaa ja kovempaa, mutta sehän sopii minulle hyvin. Ensimmäisessä pelissä voi aluksi olla enemmän taktisempaa pelaamista ja vastustajan tarkkailua, ennen kuin päästetään kunnolla urut auki. Voittoa tavoitellaan, mutta pitäisi myös pitää vastustaja nollilla. Vierasmaalit korostuvat näissä ottelupareissa.

– Tämä on tärkeää koko seuralle, myös faneille. Pitkän ajan jälkeen Ilves pelaamassa europelejä. Matka on aavistuksen pidempi kuin normaalisti Tammelaan, muttei mikään mahdoton kuitenkaan. Kentällä on menoa ja melskettä, siellä näkee taistelevan ja voittavan Ilveksen!


Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia