vko.27 // 8.7.2018

VPS katkaisi Hongan tappiottoman putken (FC Honka-VPS 0-1)

FC Hongan pitkä tappioton putki kotiotteluissa katkesi sunnuntaina, kun VPS haki Tapiolasta pisteet lukemin 0-1.

Ottelun ainoan osuman viimeisteli VPS-kärki Douglas Caé reilun tunnin pelin jälkeen.

VPS tuli avausjaksolle vahvasti, ja loikin ottelun ensimmäisen maalipaikan jo minuutin pelin jälkeen. Jesper Engström lähetti matalan keskityksen maalille, mutta Honka-puolustus sai pidettyä vaasalaiset poissa maalinteosta.

Vierasjoukkue oli hallitsevampi joukkue ensimmäisen vartin ajan, jonka jälkeen myös Honka alkoi saamaan peliään kunnolla käyntiin. Mac Kandji karkasi 19. minuutilla VPS-puolustukselta, mutta laukaus suuntautui maalin ohitse. Senegalilaishyökkääjä aiheutti koko avausjakson ongelmia vaasalaisille. 27. minuutilla Kandji oli ensimmäisenä Joni Korhosen laukauksen paluupallossa, mutta Samu Volotinen onnistui vielä venyttämään laukauksen tielle. Ensimmäisellä nelivitosella ei maaleja lopulta nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinenkin jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Lähimpänä maalintekoa kävi VPS. 55. minuutilla Sebastian Strandvall vapautti Douglas Caen, mutta brassihyökkääjän laukaus kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Hongallakin oli paikkansa tehdä johtomaali, mutta lopulta sen iski vierasjoukkue. Engström löysi keskityksellään Caen, joka puski vieraat vastustamattomasti 0—1 johtoon.

Honka otti takaiskumaalin jälkeen pelin haltuunsa ja haki ahnaasti tasoitusta. VPS puolusti kuitenkin hyvin tiiviisti, ja keltamustilla oli vaikeuksia murtaa vaasalaisten puolustus. Vaihdosta kentälle tullut Youness Rahimi kokeili 74. minuutilla boksin ulkopuolelta, mutta laukaus viuhui hieman yli maalin. Kuutisen minuuttia myöhemmin Jonas Levänen lähetti keskityksen vasemmalta laidalta, mutta Volotinen onnistui koppaamaan Ahmed El-Amranin puskun.

Keltamustat pelasivat palloa VPS-maalille kerta toisensa jälkeen, mutta tulosta ei tullut. Näin Honka kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa. Myös keltamustien seitsemän ottelun mittainen tappioton putki tuli samalla päätökseensä.

PS Kemi - FC Honka lauantaina 14.7. kello 19.00 Sauvosaaressa ja KuPS - VPS sunnuntaina 22.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut