AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.27 // 8.7.2018

​Loukkaantumiset viimein selättänyt Hongan laituri: "Nyt pitää nauttia!"

​Loukkaantumiset viimein selättänyt Hongan laituri: "Nyt pitää nauttia!"

Joni Korhonen on selättänyt loukkaantumiset. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan laituri Joni Korhonen menetti puolet Veikkausliigakaudesta loukkaantumisen vuoksi. Nyt hän on viimein takaisin kunnossa ja täynnä tarmoa edustamassa kasvattajaseuransa pelipaitaa.

Korhonen oli kaudella 2017 isossa roolissa nostamassa Honkaa takaisin Veikkausliigaan. Kun hän oli talvella valmistautumassa uuteen kauteen, hänen taivaansa musteni Suomen Cupin ottelussa.

- Nilkasta kuului rusahdus. Siellä oli rasitusvamma, joka ei ilman leikkausta lähtenyt pois. Se välillä helpotti ja kipeytyi uudelleen. Ei sillä olisi voinut pelata ilman leikkausta, Korhonen kertoo.

Muutaman kuukauden toipumisen jälkeen Korhonen palasi viimein tositoimiin Hongan paidassa. Nyt 31-vuotias laituri on päässyt irti jo kuudessa ottelussa. Samalla hänen pitkäaikainen haaveensa kävi toteen, kun hän pääsi pelaamaan Veikkausliigaa seurassa, jossa aloitti jalkapallon pelaamisen vain viisivuotiaana.

- On se erityistä, että pääsee vihdoin omassa kasvattajaseurassaan pelaamaan Veikkausliigaa. Sitä halusin niin paljon pienenä, kun oli pallopoikana peleissä, Korhonen kertoo.

Tavoitteet Korhosella on maltilliset, mutta selvät.

- Haluan päästä pelaamaan avauksessa ja alkaa tehdä tehoja. Haluan saada kentälle sen oman itseni, joka olin ennen loukkaantumista. SIihen on vielä vähän tekemistä. Nyt pitää vain nauttia täysin rinnoin, kun olen viimein päässyt siihen paikkaan johon halusikin.

FC Honka ei ole ollut ihan perinteinen nousijajoukkue. Ennen sunnuntaita se on sarjassa neljäntenä ja joukkue on hävinnyt vain kerran edellisen kymmenen matsin aikana. Espoolaiset ovat onnistuneet kääntämään alkukauden tasapelit voitoiksi.

- Alussa emme oikein päässeet voiton makuun, ja se hieman painoi joukkueen sisällä. Kun se avausvoitto viimein tuli, niin kaikki rentoutuivat. Harjoitellut asiat alkoivat näkyä peleissä paremmin ja paremmin. Ei tämä ole mikään yllätys, että meillä on mennyt näin hyvin, Korhonen kertoo.

- Tiedämme, että meillä on kasassa hyvä ja laadukas joukkue, jolla pitäisikin tulla tulosta. Tuntuu, että olemme todella vaikea voitettava. Uskomme tähän hommaan loppuun asti, että tarvittavaa taitoa ja osaamista löytyy kääntää matsit hyväksemme, hän jatkaa.

Sunnuntaina FC Honka kohtaa kotikentällään VPS:n.


FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 8.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia